Новото Audi R8 върви и на ток

Версията e-tron има пробег от 450 км, излиза по-късно тази година
27 фев 2015 13:40,
3
Новото Audi R8 върви и на ток
Снимка: Audi

Само часове след като представи второто поколение на суперколата Audi R8, компанията от Инголщат разкри подробности и за нейната електрическа версия – e-tron.

Германският производител засега не показва снимки на тази модификация, като обяснението е, че всяка бройка от нея ще се сглобява след индивидуална поръчка от клиента. Знае се обаче, че електрическият е-tron използва архитектурата Audi Space Frame, на която са изградени и бензиновите версии на ново R8 (на снимката).

Известно е и друго – новата електрическа версия на модела е два пъти по-мощна от прототипа e-tron, който бе показан преди време. Силовият агрегат на суперколата развива 462 к.с. и 920 Нм въртящ момент, което й позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди. Това е с 0.3 секунди по-бързо от постижението на предшественика на модела.

Максималната скорост на машината може да бъде ограничена или на 210, или на 250 км/ч. Моделът е запазил комплекта литиево-йонни батерии, разположени в Т-образен блок в средната част на автомобила. Капацитетът на акумулаторите е 92 кВт/ч, като с едно зареждане пробегът достига 450 км. Зареждането на батериите отнема по-малко от 2 часа.

Първото поколение на Audi R8 не предлагаше серийна електрическа версия, въпреки че компанията работеше по такава и дори се готвеше да я пусне в производство. В крайна сметка бяха сглобени само 10 прототипа за представителни нужди и тестове. Електрическата версия на новото поколение R8 очакваме на пазара по-късно тази година.

Още снимки на Audi R8 вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
miro преди 9 години
95 kw/ч и само 450 км ... пък и 0-100 само 4 секунди ... сигурно ще е и 3 пъти по-скъпо от Тесла Модел С със 600 км пробе, 0-100 за 3.1 и 5+2 места с 2 багажника... плс Алди килл юурселфс
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пожелавам ти да е по-скоро.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 20 години и аз ще карам такваз кола