"Mонако" с Бербатов спря победната серия на "Лион"

Бербатов пропусна най-чистото положение за гол в мача

© Reuters

Бербатов пропусна най-чистото положение за гол в мача

Вицешампионът "Монако" и лидерът "Лион" направиха нулево равенство в дербито от 23-ия кръг на Лига 1. 


"Монегаските" спряха серията на съперника от седем поредни победи в първенството, а от своя страна записаха осми последователен мач без загуба и дори без допуснат гол. Те обаче могат да съжаляват, че не взеха три точки, с които да се доближат до зона "Шампионска лига". 


Димитър Бербатов започна като титуляр и остана на терена през целия двубой. Именно пред българския нападател се откри най-добрата възможност за гол. Той обаче направи сериозен пропуск, пращайки топката в гредата през първата част. 




Равенството остави "Лион" на върха с две точки аванс пред "Марсилия" и "Пари Сен Жермен". Тимът на Юбер Фурние събра 49 точки, а в следващия кръг посреща шампионите в неделя от 22.00 часа. 


"Монако" остава на пето място с 40 точки, колкото има и четвъртият "Сент Етиен", който по-рано днес загуби гостуването си на намиращия се в зоната на изпадащите преди кръга "Каен" с 0:1. 


"Лион" започна много по-силно мача и Даниел Субашич трябваше да спасява "Монако" след удари на Йоан Гуркюф и Набил Фекир. Стигна се и до два опасни пробива в наказателното поле, последвани от центрирания, които не стигнаха до играч на гостите. 


В 17-ата минута обаче пред "Монако" се откри най-чистата възможност. След центриране отдясно топката рикошира в крака на бранител и попадна в непокрития Бербатов. Българинът обаче направи сериозен пропуск, като с глава намери страничната греда вместо почти празната врата. 


Три минути по-късно Бербатов овладя топката на гърди и върна към Бернардо Силва, който от границата на наказателното поле стреля неточно по диагонала с левия крак. 


През втората част ситуацията се промени и "Монако" беше по-добрият отбор на терена. В 50-ата минута попадение на "монегаските" правилно беше отменено, след като топката се озова във вратата директно от непряк свободен удар. 


В 58-ата минута Яник Ферейра Караско претендираше за дузпа, след като беше съборен в наказателното поле, но такава не беше отсъдена. В 70-ата минута удар на Фабиньо беше спасен от вратаря Антони Лопеш. 


В края "Монако" се настани в наказателното поле на съперника и изпълни поредица ъглови удари и центрирания от фланга. При едно от тях Бербатов надскочи бранителите и стреля с глава, но встрани от вратата. 


В добавеното време и пред Курзава се откри отлична възможност. Той обаче реши да стреля с външен фалц от трудна позиция след центриране отдясно, въпреки че имаше време да овладее и да отправи по-добър удар. 

Ключови думи към статията: