"Барселона" обърна "Виляреал" в голово шоу и остава на точка от "Реал"

"Барселона" спечели осма поредна победа във всички турнири

© Reuters

"Барселона" спечели осма поредна победа във всички турнири

Барселона" постигна трудна победа над "Виляреал" с 3:2 в голов спектакъл на "Камп ноу". 


Каталунците за първи път през сезона допуснаха повече от един гол като домакини, но с попадения на Неймар, Рафиня и Луис Суарес постигнаха осми пореден успех във всички турнири. Те събраха 50 точки и се доближиха на една от лидера "Реал", който има мач по-малко. 


"Виляреал" изигра силен мач и два пъти повеждаше в резултата, но не успя да задържи преднината си и прекъсна серията си от 18 поредни двубоя без поражение във всички турнири. "Жълтата подводница" остава на шесто място с 38 точки. 




Старши треньорът на "Батселона" Луис Енрике направи изненада в състава си, като пусна Рафиня в халфовата линия вместо Иван Ракитич. 21-годишният играч обаче се справи отлично, като имаше основна заслуга за първия гол, отбеляза втория и беше изпратен с аплодисменти при смяната си в края на мача.


"Барселона" започна мача със страхотна преса и не позволяваше на съперника да играе често с топката. Най-активен в предни позиции беше Луис Суарес, който в средата на полувремето пропусна страхотно положение, пращайки топката встрани от вратата.


Изненадващо обаче "Виляреал" откри резултата в 29-ата минута чрез Денис Чернишев, който засече топката във вратата след опит за изстрел на Марио Гаспар.


Домакините реагираха веднага и се хвърлиха в атака, докато гостите се защитаваха дълбоко и разчитаха на контраатаки.


"Барселона" все пак изравни в последната минута на първото полувреме. Рафиня получи топката от Меси в наказателното поле и отправи фалцов удар към далечния ъгъл. Серхио Асенхо спаси, но при добавката Неймар не сбърка. 


Само шест минути след подновяването началото на втората част обаче "Вилареал" нанесе втори удар на контраатака. Жерар Пике направи груба грешка край централната линия, а Джовани дос Сантос със страхотен пробив стигна до аутлинията, финтира централния защитник на каталунците и поднесе топката на Лучиано Вието, който отблизо вкара за 2:1. 


Отговорът на "Барселона" беше светкавичен и резултатът беше изравнен в 53-ата минута. Точен беше Рафиня, който вкара в опразнената врата, след като първо вратарят се озова на земята след удар на Суарес, а след това удар с глава на Меси рикошира в бранител, за да попадне у младия халф на домакините. 


Последваха няколко минути страхотен футбол от страна и на двата тима, а геният на Меси отново блесна. В 55-ата минута аржентинецът получи топката от Суарес и със страхотен удар от границата на наказателното поле изведе "Барселона" за първи път напред в резултата. 


Голът не сломи борбения "Виляреал", който имаше своите възможности до края на мача, но не успя да стигне до трето попадение.