Десетки къщи са наводнени в Смолянско, има свлачища

Приливна вълна мина през река Въча
1 фев 2015 20:28,
3
Десетки къщи са наводнени в Смолянско, има свлачища
Снимка: Dnes.bg

Десетки сигнали за наводнени къщи и свлачища постъпиха в смолянската пожарна. Река Черна излезе от коритото си на няколко места. Наложи се изграждането на допълнителни диги. Заради прекъснат път в района на Триград има блокирани туристи.

„Сутринта в 4,30 часа беше страшно бучене, станахме всички в блока, „Гражданска защита” дадоха сигнал за тревога”, разказа пред Dnes.bg жена, която живее близо до реката.

Проблем има в района на Девин. Реката в населеното място вдигна рязко нивото си заради изпуснат язовир.
„Реката идва от язовир Васил Коларов и винаги, когато вали, изпускат по малко, но сега е изпуснат язовира. Виждам, че е страшно положението.”, разказа Радка Видева от Девин.

Приливна вълна очакваха в късния следобед в пловдивското село Кадиево. Тя покачи с два метра нивото на река Въча заради изпуснати язовири в Родопите. Пострадали няма.

„То не за първи път идва вода в Кадиево, но понеже жп-то правят нов мост и са задръстили реката, сега намалихме ВЕЦ-а и два багера отвориха реката, това може да се направи в момента”, заяви пред Dnes.bg кметът на селото Стоян Чолаков.

Заради приливната вълна беше преустановен строежът на жп-мост до селото, а техниката на БДЖ извадена от водата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Герберските платени *** на бойко премиерската тиква да не се обаждат ще само глупости им излизат от устата.Истината е ,ще дори и *** ни крадливи политици не могат да се борят срещу природата тя е непредсказуема