Бедствията трябва да ни научат да строим по-добре

Дончев: "Да преосмислим как градим пътища и мостове"
Обновена: 1 фев 2015 19:32 | 1 фев 2015 19:17,
60
Бедствията трябва да ни научат да строим по-добре
Снимка: архив Булфото

Всички бедствия през последните години ни научиха да работим по-добре от гледна точка на организация и на взаимодействие на институциите, трябва да се научим и да строим по-добре. Това обяви в Смолян вицепремиерът Томислав Дончев. Той и военният министър Николай Ненчев се запознаха на място с разрушенията от последните порои. Смолян е една от най-пострадалите области.

Още по темата
Дончев увери, че въпреки сложната обстановка ситуацията е под контрол и държавата има готовност да реагира, ако водните равнища започнат да се повишават.

Да се надяваме, че най-лошото се е разминало, ситуацията се следи и има възможност да бъдат предприети допълнителни мерки, ако е необходимо, каза Томислав Дончев, цитиран от БТА. Той допълни и че това, което наричаме бедствие, оттук нататък ще е обичайна  характеристика на климата. „Затова ни предстои да преосмислим целия начин, по който се гради инфраструктура”, каза още той.

Дончев допълни, че трябва да бъдат преосмислени всички норми, "по които градим пътища, отводнителни съоръжения,  мостове и всякакъв друг вид инфраструктура, за да бъдем по-готови за всички подобни стихии".
На много места в страната, където днес е имало необходимост от помощ в бедствената ситуация, са се включили военни според данни на министър Ненчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Аха! преди 9 години
"трябва да се научим и да строим по-добре" от кого ще се учите, като 25 години разгонвате фамилиите на населението, бе?! Нашите хидро инженери строиха за векове и нашите язовири и в чужбина. Вече няма, от кого да се учите, а и готовото съсипахте и изкрадахте.
38
0
 
2
 
! Отговори
кик преди 9 години
Нищо не може да ги научи, защото не искат да знаят. Язовирите са си построени много добре, но от 20 години не са поддържани. Всяко нещо, оставено на произвола на природата ще се развали, ако ще да е строено с космически технологии. Язовирите безпризорни, коритата на реките нечистени, горите изсечени - после климатът бил виновен!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Младо момче!Бедствията трябва да ви научат да не се занимавате с това,за което нямате елементарни мозъчни възможности!Не може умствено куци,кьорави и сакати *** да управляват Държава с убеждението,че КАПИТАЛ е равнозначно на ПАРИ!Единствения капитал, който съществува,е ЧОВЕКЪТ с неговите ЗНАНИЯ,УМЕНИЯ,ОПИТ,ТРУДОЛЮБИЕ, ЧЕСТНОСТ И ЧУВСТВО ЗА ОТГОВОРНОСТ!Около и в Япония има само вода,камъни и ...ЯПОНЦИ!Защо унищожихте и продължавате да унищожавате КАПИТАЛА НА БГ?Украйна и Сибир за ВАС!
36
1
 
8
 
! Отговори
Нали ... преди 9 години
... уж строихте 3.5 години!? От лятото се вижда каква разруха оставихте. Оставка! И се молете някой да не ви търси сметка в кой джоб и за какво отидоха милиардите, с които Борисов се хвали.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямаш грижи тиквата веднага се захваща с хасвалта...
34
3
 
14
 
! Отговори
мишо преди 9 години
че освен една отсечка от магистрала, която се руши, какво друго сте построили?виж, ако речеш, че сте откраднали, присвоили и съсипали, ще ви повярваме.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благодарение на Борисов И неговото еднолично 3.5 годишно "управление" на неконтролируемия хаос, през което се орязваха и минимираха разходи, за да се пази бюджетния дефицит от 3% и да се покаже, че дори можем да го сведем до 2%, се занимари цялата инфраструктура, лиги и съоръжения.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние си знаем, че виновни са Орешарски и Станишев, нали те ни управляват вече 5-та година. А, всъщност без една, която им трябваше да се направят отново на жертви пред материяла.
31
3
 
18
 
! Отговори
detelina преди 9 години
25години ,сега щели да се учат,Боже ,Боже!Той народа измря докато ви чака да се натуткате!
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво
29
3
 
12
 
! Отговори
Край преди 9 години
Сега този филосов по образование дава вече акъл как да се строи. По миналата година се беше цанил да става министър на финансите - човеко може сичко.
28
4
 
22
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Демек "ДА СТРОИМ ПО БАВНО за да КРАДЕМ ПО ДЪЛГО"
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете незаконната сеч в горите и започнете залесяване! Това и осъдете всички концесионери на язовири!
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, ние знаем как да стройм!Ама, вие се научете да не крадете! Защо връщате Харизанов пак в Напоителни ситеми ?Малко ли поразии направи ,или има още за крадене.Със стари *ви ,нов,бардак не се прави.Така че по кротко с оценките ,кой какво можем.Явно вие не можете ...Така е ,нали се събирате о ткол и въже по кръстовищата . За разлика от Ципрас- ,,аз мойте министри ,не ги събирам по кръстовищата,А тука един комунист ,днес антикомунист ,ги събираше по кръстовища и летища.
25
0
 
11
 
! Отговори
s преди 9 години
До Анонимен 32Добре че гарда на бай Тошо е в Чикаго. Инак и него щяхме да зърнем пред НДК
24
3
 
19
 
! Отговори
111 преди 9 години
"Дончев допълни, че трябва да бъдат преосмислени всички норми, "по които градим пътища, отводнителни съоръжения, мостове и всякакъв друг вид инфраструктура, за да бъдем по-готови за всички подобни стихии".Ами спрете да крадете бе!!!
23
2
 
10
 
! Отговори
s преди 9 години
С коя се натиска Томчо на снимката. Дайте по-широк обектив.
22
2
 
12
 
! Отговори
Oxo преди 9 години
Ooo сега в бургас, ще падне голямо лапане под предлог справяне с щетите. Оня палавник там ще захрани касите. За малко не събориха църквата , не знам как спят тези хора
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен25 И как почетохме паметта на убитите.Комунисти начело с *** и Фандъкова ,също член на БКП. Лицемерие и гавра с паметта на избитите от комунизма. Паметта им се почита от комунисти-днес първи демократи.Гавра!
20
3
 
14
 
! Отговори
лесничей преди 9 години
Навсякъде където имаше дървета или горичка всичко си изсече и построиха сгради с ламаринени покриви и паянтови . Цяла България от най малкия дъжд вече се наводнява . Всичко , което можеше да се изсече се направи и сега олеле майко . Това е подаръка от БСП и ДПС , защото техните необразовани кадри секат гората и зарибяват язовирите . Продължавайте да строите на всяка педя земя и после пак ревете .