Желев ще остане в историята и на Европа

Жан-Клод Юнкер: Д-р Желев беше убеден европеец
Обновена: 1 фев 2015 19:01 | 1 фев 2015 18:57,
75
Желев ще остане в историята и на Европа
Снимка: архив Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати съболезнователно писмо по повод смъртта на президента Желю Желев. В него той нарича Желев убеден европеец, който ще остане в историята не само на България, но и на Европа.

Още по темата
30 яну 2015 09:27
283
„Желев ще остане в историята не само на България, но и на Европа, като първия демократично избран български президент,  положил основите на демократичното управление в страната и посочил курса на европейската й интеграция в особено тежки за нея времена. Д-р Желев беше убеден европеец, силно вярващ в най-големите европейските и морални ценности - мир, солидарност, разбирателство”, пише Юнкер.

Според него д-р Желев е бил убеден европеец, защото силно е вярвал в най-големите европейските и морални ценности - мир, солидарност, разбирателство.

Той си отиде, но неговото наследство остава и ще продължи да вдъхновява поколения български и европейски граждани, пише още Юнкер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Желю бе едно *** на Запада, ще остане в историята като предател на народ си и поборник за реставрацията на капитализма - довела до геноцид.Някой ще каже, че е бил твърде *** - това не го оневинява.А за патриотизма му - дъщеря му отиде в чужбина и там се ожени за един латино.Завърши художествен колеж Франция, рисунките и са на нивото на 5-6 годишно дете.
44
3
 
8
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Желю си беше пълен *** и нагаждач, плод на отгледаната от Луканов "опозиция", която беше поставена, за да заблуди хората, и да не допусне истинските дисиденти до властта!Той зае най-безсрамно поста, който се полагаше по право на П.Дертлиев, сключи сделка с комунистите! Той има съществен принос за тоя хал, на който сме днес! Това е горчивата истина, нека не се правим на скърбящи!
43
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
кой е този юнкер знае ли къде е българия кой е ж желев съболезнования изпратилнякоя секретарка ги е изпратила евр ценности той знае ли че в българия режат старцитес режачка за 5 лева че те убиват на пътя като куче че хората полудяха иедин вчераизхвърли кучето си през балкона това знае ли го че българия вече три години е под водза какви ценности ми говори
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Желев ще остане в историята и на Европа...........Блажени са вярващите! С тоя всичко беше до тук!
41
6
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Колко много *** имало тук! Мир на праха му на Д-р Желю Желев! Честен и скромен човек! А вие нямате срам да го плюете дори и след смъртта му! По-яко щеше да ви е да слушате Алла Пугачова и Филип Киркоров и да се криете като мишки, за да разкажете един виц, нали? :)
40
2
 
10
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
Загубата е голям и за Европа,защото в тези времена вече трудно се намират наивници като Гурбачоф и нашия Желю с магарешката усмивка
39
1
 
9
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Желю е най-голямата будала,че разруши мавзолея, а не го запази за себе си. Сега щяхме да го сложим в него, та да ни краси столицата и да ни завиждат другите.
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мир за Желев, но според мен си остава повече убеден марксист отколкото европеец. За мен това са фактите от анализа на политическата му кариера.
37
0
 
9
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Нищо оригинално не касваш за Орешарски, бивш седесар. БСП са също клоуни на САЩ, както и ГЕРБ и ДПС. Просто са разделени за да друсат сачмата на ПРОСТОлюдието, да се въртят във властта до безкрай или докато САЩ ни приключат демографски или с ИД. И кФо? Реши че съм от БСП ли гений?
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 45 ами то и Орешарски беше кукла на конци...
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да споделим чувствата на Петър Берон към Желев. Така и никой не видя въпросното му досие, оповестено от Ж. Желев, за да си разчисти пътя към ръководството на СДС.
34
1
 
7
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
На плюещите по- долу по г-н Желев ще кажа, не Зелката започна разрухата на България, а евреина и масон 33 степен Андрей Луканов, който като троянски кон доведе хазарина и предшественик на Шорош мр. Максуел. Зелката беше просто един клоун на конци, та погледнете му муцката на снимките, само червения клоунски нос липсва. Както и да е и тримата ги няма вече и нищо не си занесоха от тоя свят. Сега дано се дърпат един друг обратно в казана!
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Желев е един от виновниците за това, което се случи през последните 25 години. На съвестта му ще тежат разрухата на държавата, бедността и милионите, принудени да напуснат страната - той беше един от тези, които поставиха началото на този процес. Прието е в такива моменти лицемерно да се говорят добри неща, за съжаление нищо добро не може да се каже за него. Когато отминат няколко години, ще имаме трезва преценка за стореното от него зло.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мир на праха му. Не успя да направи добро. Може би някой му пречеше!?
31
2
 
19
 
! Отговори
Роси преди 9 години
Стига сте оплаквали един подбудител който омайваше студентите да всигат двата пръста и да скандират ВРЕМЕТО Е НАШЕ и ккво стана на ви демокрация платено учение глад и мизерия Този ЖЕЛЮ ПОСТАВИ НАЧАЛОТО НА РАЗРУХА И ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРИЯ И СЕГА СТЕ СЕДНАЛИ ДА ГО ОПЛАКВАТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВА
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в държава пълна с престъпници де осъдени къде с 10 висящи дела пълна анархия да се правиш на демократ е глупаво
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Богатите предатели днес са добре ... и ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ВАС ! Те ще направят всичко ... ще отделят огромни ресурси и енергия в пропаганда , манипулации .... само и само да се запази сегашният строй . Но целият буржоазен кич на света не може да скрие от мен генетичният *** от който са направени тези псевдо вълци . МММ кучета ... бойието възмездие - приело човешка форма идва за вас .
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що триете?
27
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще го харесвате рубладжии,как да го харесвате като точно той събори вашето Руско правителство,как да го харесвате като ни отърва от Руските лапи.Точно вие го правите велик човек.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то се видя и на какво уважение се ползва Жельо Желев от европейските му партньори , от запада никой не дойде , защото те се интересуват само когато имат изгода да им играеш по свирката и си жив и на власт , а от другите дойдоха от Македония Албания и Косово , и транспортния министър на Азeрбеджан , който да му пожелае на Добър Път , и от турция са му засвидеталствали уважение . Какво да се коментират фактите