Lasurit

BMW и Volkswagen заедно на щепсела

BMW и Volkswagen заедно на щепсела

BMW и Volkswagen заедно на щепсела

Реклама Honda ZR-V
Компаниите BMW и Volkswagen обявиха намерението си да създадат в САЩ съвместна мрежа от зарядни станции за електромобилите си. Партньор на двата европейски автопроизводителя в Щатите ще бъде най-големият в момента собственик на подобна мрежа - фирмата ChargePoint, разполагаща с над 20 000 подобни комплекса.

В съвместните планове на BMW, Volkswagen и ChargePoint влиза създаването на на т.н. „зарядни коридори“. Те ще бъдат разположени както на източното крайбрежие на магистралата Interstate 95 от Бостън до Вашингтон, така и на западното - Портланд, Сан-Франциско, Лос-Анжелес и Сан Диего. Предвижда се през тази година да бъдат открити 100 нови станции, разстоянието между които няма да надвишава 50 мили (80 километра).

Във всяка зарядна станция ще има или 50-, или 24-киловатови зарядни устройства. С помоща на първото устройство презареждането на акумулаторите на модела BMW i3 или на Volkswagen e-Golf до 80 процента от капацитета им става за 20 минути, а с второто за половин час. На станциите ще има също устройства, които ще могат напълно да презареждат автомобилните акумулатори в рамките на три и половина, четири часа.

Планира се зарядните станции да се дислоцират около ресторанти, търговски центрове и площадки за отдих. Те ще могат да се ползват не само от собственици на немските модели BMW и Volkswagen, но и на електромобили от други марки.

Аналогична мрежа от зарядни станции в Щатите има местната компания Tesla, като и при тази мрежа от услугите й могат да се възползват собствениците на електромобили от други марки. Подобна мрежа Tesla започна да строи и развива и в Европа, но на Стария континент американците нямат желание да допускат до нея електромобили от други марки, което предизвика недоволство сред производителите им. По този повод Тesla беше остро критикувана от представители на Daimler и Bosch. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024