Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Бедствено положение във Вършец заради силния вятър

Къща се срути в община Кирково

0 коментара
Бедствено положение във Вършец заради силния вятър

Силният вятър създаде сериозни проблеми в Северозападна България, но най-тежко е положението в град Вършец, където е обявено бедствено положение. Там поривите на вятъра достигнаха до 150 километра в час. В града няма ток, отнесени са и покриви на къщи, съобщава Нова телевизия.

Обласният управител на Монтана Ивайло Петров каза, че има проблеми в Чипровци, Берковица и Дамяново. Проходът "Петрохан" е затворен за движение заради многото паднали клони.

Прекъснато е електрозахранването към яз. "Среченска бара", което означава, че скоро може да бъде спряна водата Монтана и Враца. Екипите на ЧЕЗ и ВиК работят по отстраняване на проблемите.

Властите се надяват на прогнозата за времето, която сочи, че вятърът трябва да утихне в събота вечерта. В Берковица има и няколко пожара, но пострадали хора няма. Електричество няма в повечето села в областите Враца и Монтана.

Към момента обстановката в София е спокойна, но заради силния вятър през нощта има над 100 сигнала за паднали дървета, огради и къщи останали без ток, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Най-много сигнали за проблеми са получени от районите “Витоша“, “Овча купел“, “Люлин“ и  Банкя. Продължава да е много силен вятърът на Витоша. Повечето хижи там са без ток, не работи Симеоновският лифт, а колите не се пускат до хижа Алеко.

Положението е тежко и в област Кърджали. Общо 29 населени места в Кърджалийско са без ток, заради скъсани проводници от бурния вятър, съобщиха от областния кризисен център.

В село Дрангово, община Кирково, се е срутила къща. Останала е една стая, която двамата обитатели отказват да напуснат. Кметът на община Кирково преговаря с пострадалите.

Четири са пожарите в областта заради възпламенени комини, но пострадали хора няма. Системата за ранно предупреждение от наводнения за река Арда показва, че водните нива в басейна на реката са достигнали прага на внимание и са под наблюдение.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.