Intel обявява война на кабелите

Intel обявява война на кабелите

© Beawiharta, Reuters

Intel увеличава офанзивата си срещу кабелите. Според компанията премахването им от работните места ще повиши продуктивността и ще подобри качеството на работа.


В основата на тази цел е новото пето поколение на процесорната фамилия Intel Core vPro. Тя поставя акцент над безжичните технологии и дизайна на персонални компютри и лаптопи.


Технологията Intel Pro Wireless Display (WiDi) цели да улесни бизнес потребителите. Тя премахва необходимостта залите за конфренции и презентации да са доминирани от кабели. Необходимо е единствено поставянето на един адаптер към проектора или телевизора и той вече е съвместим с WiDi. Някои от партньорите на Intel пък ще вградят технологията директно в бъдещите си устройства.




Джеймс Макмеън, който директор на звеното за услуги на работното място в компанията AtoS посочва, че чрез WiDi някои негови клиенти са постигнали около 5 минути спестено време за подготовка на всяка презентация. "Един от нашите най-големи клиенти във финансовата индустрия има над 100 зали за срещи само в една от сградите си. Когато всяка от тези зали спестява по 5 минути на среща, изведнъж ползата става доста голяма, както и възвръщаемостта на инвестицията", посочва Макмеън. Един от неочакваните резултати пък е, че интересът към използването на залите се е увеличил и повече хора са започнали да искат да огранизират срещи, за да обсъждат работни теми на четири очи.


Друга технология е Intel Wireless Docking. Нейната цел е моментално да свърза потребителя с всички необходими устройства още с поставянето на лаптопа си на работното място. Няма да се налага това да се прави на ръка всеки път или пък да се търсят кабели, коментира Том Гарисън, вицепрезидент и генерален директор на Intel Business Client Platforms.


Технологията позволява едно работно място да се използва от няколко души. Отивате на среща например и взимате лаптопа си. Докато ви няма, друг служител може да седне на същото място с неговия лаптоп и да използва проектора, телевизора и другите свързани с докинг системата устройства, допълва Гарисън. Той посочва, че Core vPro вече се използва от над 100 млн. устройства, като очаква интересът към новото пето поколение да е много голям, защото все повече компании започват да търсят начини да променят работните площи.


Всичко, което трябва да знаете за: