ЦСКА щял да вземе 800 хил. евро за Буш, очаква също бонуси и процент от продажба

Румънският нападател на ЦСКА Серджиу Буш е в Англия, за да завърши трансфера си<br />

© LAP.bg

Румънският нападател на ЦСКА Серджиу Буш е в Англия, за да завърши трансфера си

ЦСКА е подписал значително по-изгоден договор за продажбата на Серджиу Буш, отколкото първоначално беше съобщено, твърди "24 часа".


Румънският нападател е в Англия, за да бъде завършено преминаването му в "Шефилд уензди". Клубната телевизия на ЦСКА обяви, че ЦСКА ще получи 500 хил. евро.


Според изданието обаче представителят на Чемпиъншип трябва да плати сумата веднага. Освен това през лятото червените очакват още 300 хиляди.




В договора са записани и бонуси за изиграни мачове, отбелязани голове и евентуално влизане на "Уинзди" във Висшата лига, с които общата сума може да достигне 1 млн. евро. ЦСКА си е осигурил и 15% от сумата при следващ трансфер на Буш.


Мениджърът на английския отбор Стюарт Грей обясни, че сделката не е завършена. Специалистът описа Буш като нападател, който работи здраво и има нюх към гола. "Момчето има голямо желание и иска да дойде тук", добави Грей.


Ако всичко е наред и Буш подпише, той би могъл да дебютира в домакинството срещу "Кардиф" на 7 февруари.


"Уензди", който е един от най-старите футболни отбори в света, е девети в Чемпиъншип. От два дни клубът е собственост на тайландски консорциум, който купи 100 процента от акциите от Милан Мандарич срещу 30 милиона евро. "Уензди" не е играл във Висшата лига от 15 години.