Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Данъчните запорираха бившата луксозна къща на Бареков

9 коментара
Николай Бареков, снимка БГНЕС

Офисът на Националната агенция по приходите в столицата е наложил възбрана на луксозната къща в кв. "Драгалевци", в която се беше настанил Николай Бареков през миналата година, съобщи вестник “Капитал“. Забранено е и разпореждането с терена, върху който се намира сградата.

Причината за възбраната е текуща ревизия, в която е станало ясно, че "ще бъде затруднено събирането на бъдещи публични вземания в предполагаем размер от общо 1 075 000 лв.".

Фактът, че живя през 2014 година в толкова луксозна къща, донесе на Бареков много главоболия. Той трябваше да се обяснява как така плаща наем от 1000 евро на месец за ползване на къща, която струва най-малко 1 милион лева.

Къщата беше купена от фирмата "Инвестиция БГ", а въпросната фирма бе създаде няколко месеца преди покупката от няколко млади момичета близки до Бареков. Сред тях бяха членът на контролния съвет на “България без цензура“ Магдалена Христова (тогава на 25 години) и PR-ът на Бареков Иванка Неделчева (тогава на 27 г.).

Те бяха отдали къщата под наем на лидера си срещу 1000 евро на месец.  Подобен  малък наем за такава огромна къща няма особен смисъл, защото инвестицията трудно може да бъде възвърната.

Ден преди Коледа 2014 г. публичен изпълнител от дирекция "Събиране" при НАП - София, е възложил възбрана на къщата и терена под нея, защото в рамките на назначена ревизия е станало ясно, че "ще бъде затруднено събирането на бъдещи публични вземания в предполагаем размер от общо 1 075 000 лв.".

Не е ясно от какво е предизвикана ревизията - дали данъчните са се самосезирали, или изпълняват заръка на прокуратурата по някоя проверка. Това, което става ясно от временната ревизия е, че единствената дейност на фирмата "Инвестиция БГ" е "закупуване на луксозен жилищен имот и отдаването му под наем на физическо лице на ниска цена".

В същото време "този имот съществува като адрес на офиса на дружеството, а е предназначен за жилищни нужди". На данъчните е бил представен договор за заем, сключен в деня на купуването на къщата. Заемодател по него е фирмата "Репрезент" ЕООД, създадена същия ден като "Инвестиция БГ". Към онзи момент неин едноличен собственик и управител е Татяна Стоянова  - член на съвета на директорите на "Ноу фрейм медиа" на Николай Бареков.

 В справката за активите на "Инвестиция БГ" е записано, че заемът идва от фирмата "Ковър груп", собственост на Николай Андреев, който според медийни публикации работи като шофьор при Бареков.

Няма подробности за повода за ревизията, довела до запор в последните дни на 2014 г.

Периодът съвпада с решението на Бареков да "оттегли безусловната си подкрепа" към парламентарната група на "Български демократичен център", която вкара в Народното събрание под името ББЦ.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

9 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. jorro22
    #9

    Не ги е срам - къщата ще ми вземат :(

  2. анита хегерланд
    #8

    "През март 2014 г. е разкрито, че Бареков живее в много луксозна къща в скъпия столичен квартал Драгалевци, което той признава. Къщата е закупена от млади жени, за които няма сведения да са декларирали подобни високи доходи. Продавачът на къщата е бивш съдружник на Павел Тренев, известен с източването на 6 милиона долара от КТБ през 1996 г. и намиращ се оттогава в неизвестност. Именно КТБ, чрез финансираните от банката медии, лансира политическия му проект. Към март 2014 г. Бареков не получава официални доходи от трудова дейност." - Николай Бареков, Уикипедия

  3. Alex
    #7

    Това, че този завършен мошеник е представител на България в Европа е еманация на изключителното опростачване на българският народ!Напълно нормално беше гъвкави и хлъзгави нагаждачи, като Любен Дилов - червен, Росен Петров - тъмно червен и компания под ръководството на "изключително интелигентната" Нешка Робева да правят нечистоплътни политически гимнастики около народният трибун спасителя на отечеството Бареков. Те взимаха редовно своите "сребърници". Думата ми е за тези лумпени, които гласуваха за този нарисуван мошеник - лъжец!?Изключителна тъпота! Сега трябва и "товариш" Сидеров да изпратим в Европата, за да се знае,че не сме само най бедния народ в ЕС, но и най тъпия...

  4. teraflop
    #6

    Има нещо мътно и гнило около тоя човечец.Не в Дания,а в Бългерията.А, че Яне Янев тутакси стана съветник на бате ни Бойко, ми е много интересно.

  5. antana7
    #5

    e наложил възбрана ...върху разпоредителни действия с този имот." Има пропуск в статията.

  6. lili
    #4

    Проблемът на тези хора с т.нар. проекти е че не обичат да плащат. Те не са свикнали да си плащат и предпочитат да живеят на държавната софра.

  7. Elisaveta Martinska
    #3

    Много точно сте го казали тото11. Само че с повече пари да се включат и Росен Петров , Нешка Робева ,дъщерята на Петър Стоянов -Фани ,Любен Дилов, още има като описаните , да се вземат списъците.

  8. toto11
    #2

    а, не е вярно, че няма от къде да съберат тия пари - да ги поискат от тези, дето гласуваха за Бареков и го направиха евродепутат .... така следващия път ще се опитат да мислят ....

  9. Коментарът е изтрит в 21:14 на 30 ноември 2021 от автора.
    #1

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.