Great Wall с първи шоурум в Сърбия

Намира се в Белград, ще има представителства и в още два града
Обновена: 30 яну 2015 15:26 | 30 яну 2015 14:52,
7
Great Wall с първи шоурум в Сърбия
Шоурумът на Great Wall в Сърбия. Снимка: Литекс Моторс

Българската компания Литекс Моторс, която сглобява модели на китайската марка Great Wall край Ловеч, откри своя първи шоурум в Сърбия. Той се намира в столицата Белград, като до края на годината ще бъдат открити още две нейни представителства в страната – в Ниш и в Нови Сад, съобщават от компанията.

Автомобилите Great Wall, произведени в България, се предлагат на пазара на западната ни съседка от лятото на 2014 г. от официалния представител на компанията за Сърбия - GWS Auto Group.

„Приносът на Сърбия е важен и стратегически за Литекс Моторс, и е добър знак, че точно в навечерието, в което празнуваме 3 години от отварянето на завода за автомобили Great Wall в България, празнуваме и откриването на първия шоурум на марката в Сърбия“, каза при откриването изпълнителният директор на българския автомобилен производител Илия Терзиев.

До края на март в Сърбия ще бъдат открити още две представителства на марката – в Ниш и в Нови Сад. В западната ни съседка Литекс Моторс предлага кросовъра Great Wall H6 и пикапа Steed 5.

Произведените в България машини се предлага също така на пазарите на Италия, Румъния и Македония. През 2015 г. Литекс Моторс ще продължи да разширява дилърската си мрежа в Европа, като приоритетни остават пазарите на Източна и Централна Европа, сочи още информацията.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гошо...*** Гошо, през седмица ходя до Крагуевац - 90% от колите са Застава още от времето на Югославия... хич не са цъфнали и вързали сърбите.
4
0
 
8
 
! Отговори
Георги преди 9 години
А какво стана с Гриша Ганчев :). Нали щяха да го съдят? Или по-скоро го сплашиха, че да изръси някой лев за партията.Да му се не види скапана мафиотска държава. Раздадоха пари на *** и пульо 90те години, после цял живот ще ги доят. Как да прави бизнес човек в тая държава?! Малко повече пари да завъртиш и гледат как да ти ги вземат. Това комунистите го направиха *** им мръсно. Ще направим демокрация, ама пак ние да управляваме. Халал да са ви парите, децата ви станаха наркомани и лентяй.
3
0
 
22
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Пич, Инфинити няма нищо общо с Китай. Това е луксозен бранд на Нисан, до скоро предназначен предимно за САЩ, който от десетина години /ако не се лъжа/ се предлага и в Европа. Други такива са Акура /Хонда/ и Лексъс /Тойота/...
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно ми е как ще се развие автопазарът в близките години. Китай започна да навлиза на европейския пазар. Инфинити вече се движат по немските улици.
1
10
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Сърбите поне...имат пари да карат хубави коли,ако не японски,то поне...китайски с български заводски...номера.