Lasurit

София Кар Моторспорт проведе успешно тестовете си в Серес

Яну 30, 2015
София Кар Моторспорт проведе успешно тестовете си в Серес

София Кар Моторспорт проведе успешно тестовете си в Серес

Реклама Opel Stock
На 26 и 27.01 на писта „Серес” в Гърция се проведоха тестове за подбор на пилоти за отбора на София Кар Моторспорт, който ще вземе участие в европейските GT4 серии. За голяма изненада на организаторите, интересът към тестовете бе много голям и участие взеха 10 пилоти, сред които някой от най-известните имена в българския моторспорт.

Участваха пилотите:
1. Мирослав Ангелов
2. Васил Жеков
3. Симеон Иванов
4. Павел Лефтеров
5. Иво Цонев
6. Калин Бенчев
7. Цветан Цеков
8. Румен Дунев
9. Григор Григоров
10. Борис Борисов

Първият ден на тестовете започна с кратък брифинг и теглене на жребия за реда на участие. Пилотите тестваха уличния вариант на SIN R1, като всеки един кара заедно с Владимир Илиев по 3 обиколки на пистата. След това участниците пристъпиха към първия етап на теста със състезателния автомобил SIN R1. Тестовете започнаха с 5 опознавателни обиколки на пистата. При участието на всеки от пилотите, в колата беше и Росен Даскалов, който въвеждаше пилотите в тънкостите на управлението на автомобила.

Тестовете продължиха през втория ден в много ползотворна за всички страни работна среда. Резултатите от теста за организаторите са повече от положителни. Два дни на изключително сериозно натоварване на автомобилите в усложнена метеорологична обстановка – почти през цялото време валеше дъжд и пистата беше мокра. Представянето на автомобилите от техническа гледна точка беше изключително добро. За двата дни автомобилите и пилотите, навъртяха огромно количество километри 250 обиколки, което прави близо 800 км.

Организаторите отбелязват, че резултатите от тестовете са много важни от техническа гледна точка и показателни за възможностите и състоянието на автомобилите. Всеки от участниците се убеди в много добрите качества на SIN R1, като думите на един от пилотите за уличния автомобил бяха: „Този автомобил има повече сцепление на мокро трасе от нашите състезателни автомобили на сухо.”

В резултат на тестовете, София Кар Моторспорт съвместно със SIN CAR получи много ясна картина за възможностите на пилотите явили се на теста, като резултатите ще се обявят на пресконференция следващата седмица, след анализ на данните от тестовете. Както г-н Владимир Илиев каза: „Това, което се случи през тези два дни показва, че автомобилният спорт в България има бъдеще и ще надживее всички ни.” Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии