Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2014 21:02 - Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?
Автор: arrow007 Категория: Политика   
Прочетен: 3695 Коментари: 6 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Ние сме свидетели на една от най-великите битки в нашата епоха, битка за запазване на световната хегемония на долара, и заедно с него – за икономическото, военно и политическо господство на САЩ над цялата планета, - тази битка навлиза в своя решаващ стадий.

Независимо от несъмнено великите достижения на Съединените Щати през последните сто години, отношението им към останалата част на света е паразитно. Обяснението на това, е че те създават пари и заемни инструменти от нищото, не полагайки абсолютно никакви усилия, а след това ги заменят за стоки и услуги от други страни. Поради това, че американския долар е световна резервна валута, те могат да трупат астрономически дефицити на бюджета, които биха били непосилни за всяка друга държава. Дълговете на САЩ към момента достигат такива висоти, че ако американския долар поради някаква причина загуби своя статус на резервна валута, икономиката на Съединените Щати моментално ще се свие до нива характерни за една „бананова република“ – това обяснява и бързината с която се развиват събитията в последно време.

Всяка държава, извършваща действия насочени към отказ от долара като средство за разплащане, бива наказана, а при необходимост се използва и сила. Използваната тактика при такива случаи се състои от три части: икономическа блокада (санкции), финансиране на вътрешна революция (евентуално с използването на американски специални части), и директно военно нахлуване. Възможна е и комбинация от всички етапи наведнъж. Именно това се случи в Ирак и Либия, които решиха да продават своята нефт за валута различна от долар. Може би най-голямата ирония във всичко това, е че именно през финансовите министерства спестяванията на целия свят финансират колосалните разходи задвижващи военната машина на САЩ с нейните стотици военни бази разположени из целия свят, които пък от своя страна строго контролират и гарантират, че всички ще останат под игото на тази система.

Да вземем Русия (и Китай), те са най-голямата към момента заплаха за доминирането на долара. В последно време тези големи и могъщи съседи сключиха ред важни валутни и търговски сделки, които не предвиждат използването на долари, и затова представляват сериозна заплаха за резервния статус на долара, който, ако не се вземат мерки, може да престане да съществува. Разберете това, и вие веднага ще разберете причината за скорошните пропагандистки нападки срещу Русия. Освен това, Китай в продължение на няколко години беше зает с опустошаване на световните запаси от злато, като ранни подготвителни мерки за възможното в бъдеще златно обезпечаване на своята валута, което ще бъде и последния гвоздей в ковчега на американската валута, защото когато това се случи, необезпечения долар напълно ще се срине.

Тъжната за американския народ ирония на съдбата е в това, че даже ако САЩ могат да заменят неограничено количество безполезни хартийки на реални стоки и услуги от останалия свят, инфраструктурата на страната се руши, а все повече американци живеят бедно и получават талони за храна, и даже прословутия американски среден клас постоянно съкращава своята бройка. Това се случва защото елита не го интересува нито страната, нито народа – тях ги вълнува само властта и преумножаване на техните богатства.

И така, вече има санкции, но има една подробност, за САЩ те едва ли ще имат някакъв ефект. Те нанасят удар най-вече на глупаците в Европа, които раболепно следват указанията от Вашингтон, и най-вероятно санкциите няма да разрушат руската икономика, на което се надяват в САЩ. Руската икономика е много голяма, и ако се наложи тя може да функционира на принципа на самообезпечаването, особено ако се вземе предвид, че тя разполага със собствени нефт и газ. Важен благоприятен фактор е и това, че тя има голям и мощен съсед в лицето на Китай, който знае, че ще се окаже на огневата линия веднага след Русия, и затова китайците са изключително щастливи да встъпят с Русия в съюз и отношения на взаимна поддръжка. По всичко личи, че Русия и Китай са готови да формулират „свободна от долара“ зона и да се противопоставят на Вашингтон. Китайците планират това отдавна, както и Путин, и затова, освен, че изкупиха всичкото достъпно злато по борсите за бъдещо обезпечаване на своите валути, те усилват и своите войски, за да са готови да парират всякакви бъдещи заплахи, породени от американските въоръжени сили, които вече предприемат стъпки за повторно откриване на военни бази на Филипините и участие в нови експанзионистки мероприятия в западната част на Тихия океан.

Не може да не се отбележи и глупостта на Европа, която покорно слуша заповедите на САЩ и въвежда санкции в отношение на Русия (по друг начин казано, започва търговска война). Русия не е някаква си там бананова република от Третия свят, това е голяма световна държава, и акта за налагане на санкции спрямо нея представлява тежка обида и крайна степен на провокация,. Тези санкции ще имат катастрофално последствия за Европа, особено сега, когато Русия се обединява с Китай и те старателно изграждат обща стратегия за отдръпване от долара. Китай разбира, че ако сега САЩ успеят да разрушат икономически и да подчинят Русия, то те ще бъдат следващите, затова напълно очаквано е Китай и Русия да създадат много мощен съюз.

В краткосрочна и средносрочна перспектива и без това слабата икономика на Европа ще загуби много повече отколкото икономиката на САЩ. Европа сега се сблъсква с отслабване на своята валута и заплаха за дезинтеграция, в следствие на растящата популярност на крайно десните партии, което с времето може да доведе до граждански войни, а европейските страни имат традиции във воденето на идиотски, разрушителни войни до изтощение. Най-вероятно, Русия, със своята обемна вътрешна икономика и новите си търговски договори с Китай, без проблем ще преживее тези времена.
Голата пропаганда, която сега се тиражира в западните медии, особено по отношение на Русия, е толкова груба и примитивна, че може да засрами дори такива майстори в бранша като министъра на нацистката пропаганда, доктор Гьобелс. Подобни неща ние вече сме виждали, започвайки от периода преди началото на Втората световна война. Какво означава това? Това означава, че западните елити са отчаяни пред лицето на очертаващия се крах на долара.

Като заключение, отговора на зададения в началото въпрос " Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?" – "не",от което следва, че долара го очаква колапс, може би това ще стане веднага след неговата лебедова песен – случващото се в момента на фона на "гибелта на Европа" укрепване.

Живеем в динамично време и от тази битка зависи бъдещето на света!!!

image



Гласувай:
31



1. injir - Taка е. Като се правят сметки без ...
21.12.2014 21:35
Taка е. Като се правят сметки без кръчмар... :)
цитирай
2. анонимен - Всяка империя рано или късно рухва, ...
22.12.2014 04:54
Всяка империя рано или късно рухва, особено ако е на глинени крака. - 19 трилиона външен дълг.Кой и кога ще го връща?
цитирай
3. balebalev - Един въпрос -
22.12.2014 16:06
тайна ли е колко рубли се взимат за писане на една подобна "статия"?
цитирай
4. injir - A тайна ли е колко долара Андрешко ...
26.12.2014 10:13
A тайна ли е колко долара andreshko получава за своите писания...
цитирай
5. pando - Историята показва
27.12.2014 16:16
Че който е против Русия,рано или късно си счупва челюстите...
цитирай
6. pando - А бе Балев
27.12.2014 16:19
Защо четеш постингите на ушанки,милиционери и мурзилки? Твоите помии ги заобикалям с удоволствие...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: arrow007
Категория: Бизнес
Прочетен: 442919
Постинги: 266
Коментари: 207
Гласове: 368
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031