Депутати и общинари от БСП ще отчисляват по 10% от заплатата си в партийната каса

Депутати и общинари от БСП ще отчисляват по 10% от заплатата си в партийната каса

© Анелия Николова

БСП предприема сериозни мерки, за да закърпи бюджета си за следващата година. На заседанието на Националния съвет на партията днес социалистите са решили членският внос за другарите им на публична длъжност - депутати, кметове, общински съветници, евродепутати, да е 10% от заплатата им, съобщиха от партийния пресцентър.


Възприета е и прогресивна скала за плащане на членски внос от редовите партийци в зависимост от месечния им деход, съобщи зам.-председателят на БСП по организационните въпроси Бойко Великов. Той обаче не обяви скалата.


"Целта е да увеличим значително събираемостта на членския внос и явното заявление, което трябва да се направи от социалистите чрез него", обясни Великов. Той обяви, че през месец януари заседанието на НС на БСП трябва да приеме мерки за политическо и организационно укрепване на партията.


Приблизително 15% съкращение на щата за последните два месеца отчете лидерът на БСП Михаил Миков. По списък в централата на "Позитано" 20 работят 147 партийци. Сред тях вече са и 30-те областни координатори, които се влели на "Позитано" 20 заедно с бюджетите си и така укрепвали общата каса.

Ключови думи към статията: