Камбуров остава в "Локомотив" (Пловдив) през пролетта

Камбуров беше избран от феновете за най-добър футболист на "Локомотив" през 2014 г.

© LAP.bg

Камбуров беше избран от феновете за най-добър футболист на "Локомотив" през 2014 г.

Голмайсторът на "Локомотив" (Пловдив) Мартин Камбуров ще остане в отбора и през пролетния дял на първенството. 34-годишният нападател няма намерение да напуска "железничарите" въпреки тежкото финансово положение и забавените заплати. 


Камбуров си тръгна от "Локомотив" преди края на миналия сезон и премина в ЦСКА в началото на юли. Той обаче се задържа месец и половина на "Българска армия" и се върна при "железничарите", след като Константин Динев даде акциите на феновете.


Централният нападател вкара седем гола и беше най-резултатният играч на "Локомотив" през есента. Той беше избран от феновете за най-добър играч на "Локомотив" за 2014 г.




"Доволен съм, че съм оставил положителни впечатления у хората. Радвам се, че са оценили, че давам максимума от себе си за отбора. Знаем каква е ситуацията в клуба. Тежко е, но се надявам да дойдат по-хубави дни", заяви Камбуров.


Той получи наградата си по време на традиционното коледно тържество на клуба. На него бяха отбелязани десет години от титлата и 30 години от бенефиса на Христо Бонев. 


"Днес хората показаха, че "Локомотив" (Пловдив) е една магия и любовта към него си остава за цял живот. Пожелах си финал за Купата на България, но осъзнавам, че няма да ни е лесно. Човек трябва да бъде оптимист, трябва да се гледа положително. Имаме своите шансове и трябва да се възползваме", каза още Камбуров. 


"Изпращаме една тежка година. Да се надяваме, че с общи усилия следващата ще бъде много по-добра", допълни нападателят. 


Има вариант понеделник или вторник в "Локомотив" да бъдат получени парите от телевизионните права и с тях да бъдат платени дължимите заплати на футболистите, треньорите и служителите.


В същото време стана ясно, че клубът ще опита да продаде един-двама от основните си играчи, за да стабилизира бюджета си, ако не се намери спонсор. Най-конвертируемите футболисти в тима са Венелин Филипов и Бирсент Карагерен. 


Към десния бек има интерес от Казахстан и Азербайджан, а към нападателя - от Турция. В клуба са поставили минимална цена за двамата по 300 000 евро. 

Ключови думи към статията: