Елтън Джон и Дейвид Фърниш се омъжиха

Елтън Джон и Дейвид Фърниш се омъжиха

© Associated Press

Поп звездата Елтън Джон и дългогодишният му партньор Дейвид Фърниш сключиха брак на церемония, която се проведе точно девет години след началото на връзката им.


Узаконяването на дългогодишното им партньорство става възможно след промените в законодателството от началото на годината, с които за пръв път в Англия и Уелс бе разрешено сключването на еднополови бракове.


На пищното тържество в имението на двойката в Уиндзор, близо до двореца на английската кралица, дойдоха Дейвид и Виктория Бекъм и техните деца. Сред гостите бяха и актьорът Хю Грант, бившата му приятелка – актрисата и модел Елизабет Хърли, певецът Ед Шийран, както и звездното семейство Ози и Шарън Озбърн, пише БТА.




След церемонията Елтън Джон качи в интернет снимки от тържеството. Една от тях е направена от сина на двойката – 4-годишния Закари. На нея се виждат младоженците в гръб, държащи се за ръка, а при тях е застанал другият им син – 2-годишният Илайджа. Двете деца на Елтън Джон и Дейвид Фърниш са родени от сурогатна майка.


На друга снимка от церемонията, качена също от Елтън Джон, младоженците в костюми и черни вратовръзки и с черни очила разменят брачни обети. От друг кадър се вижда, че менюто на сватбеното тържество е включвало супа от диви гъби и трюфели, телешки солен пай, торта със заливка от горещ шоколад, шампанско розе и френско бяло вино Пюий-Фюме.