Lasurit

Kulan - новото "магаренце" на фермера

Kulan - новото "магаренце" на фермера

Kulan - новото "магаренце" на фермера

Реклама Skoda Stock
Да наречеш електрокар с името на магаре, макар и азиатско, на пръв поглед не изглежда точен избор. Но всъщност не става дума точно за автомобил на ток. Kulan е името на диво магаре от степите в Централна Азия и кръстеното на него превозно средство се предполага, че ще е сериозен помагач на собственика си, най-вече в работата по полето и фермата.

Всъщност, създателите на машината съвсем не са азиатци, а германци, които се надяват да успеят да докарат творението си до серийно производство, за да навлезе широко в земеделския труд с възможностите си за разнообразно използване.

Kulan беше показан по време на поредното международно изложение за търговска техника в Хановер - IAA Commercial Vehicles, през тази есен и е дело на съвместен екип специалисти от 14 компании и изследователски организации, обединени под името Poly-lab.net.

Машината има два двукиловатови електромотора, разположени в главините на задните й колела. Токът се доставя от литиево-йонен акумулатор, шасито е на базата на тръбна рама, а останалите елементи а постигане на лекота са от пластмаса. Общата мощност на електромоторите е едва 5 к.с., максималната скорост е 50 км/ч.

Пробегът с едно зареждане впечатлява - 300 км или шест часа непрекъснато движение! Машината може да носи до един тон товар, нещо което също е доста по-важно за евентуалните й ползватели, отколкото максималната й скорост на движение.

Според мениджъра на проекта Маркус Кноблох, Kulan е развит като помощник на фермера за пренасяне на различни товари в стопанството му. Освен че няма вредни емисии, почти безшумният електрически помощник няма да тревожи животните във фермата при придвижването си из нея. Заради тези си качества Kulan може също така да бъде полезен за употреба, там където колите с ДВГ не са желани - в парковете или в големите търговски молове и складове.

Независимо дали Kulan ще влезе в серийно поризовдство или не, той е един добър пример за това, как машините с електрозадвижване могат да бъдат полезни и използвани в области извън тази на автомобилите. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024