Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Германия отрече, че ЕС цели да съсипе руската икономика

4 коментара

Германия отхвърли твърдението, че санкциите на Европейския съюз имат за цел да съсипят руската икономика, предаде ДПА.

Засилването им тази седмица, докато руската криза се влошава, е съвпадение, а провалът на мултимилиардната руско-германска газова сделка не се дължи на политическа намеса от Берлин.

"Идеята на това, което правим за Украйна, и на политическия натиск не е да се събори руската икономика", подчерта говорителка на външното министерство. "Целта е да се убеди Русия да промени поведението си."

Обявените вчера санкции на ЕС са подписани отдавна и не са нови "в класическия смисъл", каза тя. Целта им е само "да се запълнят дупките" в съществуващите санкции на ЕС.

Вчера най-голямата химическа компания в света, БАСФ, обяви че отменя споразумението за размяна на активи с руския газов монополист Газпром. "Газпром" щеше да получи голяма част от германската газопреносна мрежа, а БАСФ - дялове в сибирски газови полета.

Говорителка на германското министерство на икономиката подчерта, че това решение е взето от предприятието и че не е оказван политически натиск. В Германия имаше обществено противопоставяне срещу сделката, като критиците казваха, че е стратегическа грешка да се предават ключови активи на страната в момент, когато Берлин е разтревожен от агресивната руска политика.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Филка Русофилка
    #4
  2. И какво от това
    #3

    Руссссия е като бълХария-икономика няма! Русия е бензиностанция. БълХария-изнася малко златна и много медна руда, дървесина, човешка плът и черноработници за ЕС! Едва 3% от БВП е софтуер! Виж, 80% от БВП на България е услуги-продажба, препродажба, пре-пре-пре-продажба!

  3. Коментарът е изтрит в 23:05 на 19 декември 2014 от автора.
    #2
  4. Kiril Kovatchev
    #1

    Явно санкциите работят, щом альошовците се оплакват че искат да ги съсипят. А истината е че западът иска само да накара Русия се държи прилично и да се изтегли от съседите си. Западът не е забравил за милиардите които изсипа под формата на помощи след разпада на Съветския Блок. Съветския Съюз се разпадна под тежестта на неимоверната си некомпетентност. Тъкмо малко се посъвзе Русия и джуджи реши да възстановява Съветската Империя. Колко трябва да е прост човек за да повтаря нещата които са го довели до провал и да очаква различен резултат? Колко трябва да са глупави руснаците за да правят същата глупост вкупом отново?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.