Видео: Китай тайно изнася кучешки кожи като ги представя за агнешки

ВНИМАНИЕ! Това видео съдържа сцени с кръв.


Много кучета в Китай имат трагична съдба – свършват в специални кланици, където се одират кожите им и се предават на индустрията за производство на много меки ръкавици или обувки, част от които заминават за износ, разказва "Ройтерс".


Кървавите кадри, заснети по-рано тази година от организацията за защита на животните РЕТА, показват как китайски работници убиват и дерат кучета.




Хейли Чан ,представителка на РЕТА, казва, че стотици животни биват умъртвявани всеки ден в подобни места из Централен Китай. По думите й някои дори биват одирани, докато са още живи.


"Собственикът на едно от тези предприятия е разказал на наш разследващ екип, че след това изнасят кожите като ги представят за агнешки. Понеже в Китай няма система за проследяване на произхода и доставките, трудно е да се каже колко голяма е индустрията за кучешки кожи", обяснява Чан.


Популярните сред купувачите продукти са предимно ръкавици и обувки


Работник в един от тези цехове споделя каква е масовата практика за събиране на кожи: "Има ресторанти, където се предлата кучешко месо, има хора, които ядат такова. На тези места има човек, който специално минава да събира кожите. Така се прави из цялата страна."


Асоциацията на производителите на кожени изделия в Китай отказа коментар за този материал на "Ройтерс" и само заяви, че нейните членове не използват кучешки кожи.

Ключови думи към статията: