Иван Вуцов: "Левски" няма потенциал и се нуждае от кадрови промени

Според Иван Вуцов моралът във футбола е отстъпил място за сметка на търсенето на бързи резултати и печалба

© LAP.bg

Според Иван Вуцов моралът във футбола е отстъпил място за сметка на търсенето на бързи резултати и печалба

Бившият футболист и наставник на "Левски" Иван Вуцов очаква сините да излязат много трудно от игровата и финансова криза, в която се намират.


Като основна причина за негативната си прогноза специалистът изтъква липсата на шампионски характер и потенциал в отбора, както и слабото ръководство.


"Определено съм разочарован от случващото се в "Левски". Все пак там имаше ред. Бяха постигнати добри резултати, но сега постепенно нещата избледняха. Мен ме смениха, защото завършихме втори, година след като направих отборът шампион. Сега обаче нещата са на друга основа. Има много чужденци и нелоши футболисти. Но покрай тях има и талаш. Клубът се нуждае не само от треньор. Според мен на "Левски" му трябва хирургическа операция. Тези хора не са готови за шампиони. Ако обаче така караме, дълго ще чакат феновете", заяви Вуцов.




Специалистът вижда перспектива в много млади и талантливи футболисти, които могат да изградят силен национален отбор, но изказа разочарованието си от избора на Ивайло Петев за национален селекционер.


"Не може националният отбор да постави треньор като това момче. Какво е постигнал? Хора като Стойчо Младенов, Димитър Димитров, Пламен Марков и Георги Василев са имена, които имат богат опит и респектират. Сега като излезе да ги готви играчите, те ще му кажат не те познавам. Не го подценявам, но мисля, че не е той човекът, който ще доведе успехите" добави бившият футболист на "Левски".


Вуцов коментира и слуховете Стойчо Стоев да поеме "Левски" след неуспеха на ръководството на сините да привлече Димитър Димитров-Херо.


"Стойчо Стоев не е готов за треньор на "Левски". Преди години като бях в управата на Българския футболен съюз го освободих от поста му на селекционер на юношите (до 17 г.), заради липса на резултати. Отборът няма потенциал от състезатели и който и да ги поведе едва ли ще направи нещо голямо.Трудно може да кажем кой е по-виновен за тази ситуация. Сигурно и тези, които ги водят в "Левски" имат вина", завърши Вуцов.