Германия отрече целта на ЕС да е да съсипе руската икономика

"Целта е да се убеди Русия да промени поведението си"
19 дек 2014 15:58, Елка Василева
99
Германия отрече целта на ЕС да е да съсипе руската икономика
Снимка: Reuters

Германия отхвърли твърдението, че санкциите на Европейския съюз имат за цел да съсипят руската икономика, предаде ДПА.

Засилването им тази седмица, докато руската криза се влошава, е съвпадение, а провалът на мултимилиардната руско-германска газова сделка не се дължи на политическа намеса от Берлин.

"Идеята на това, което правим за Украйна, и на политическия натиск не е да се събори руската икономика", подчерта говорителка на външното министерство. "Целта е да се убеди Русия да промени поведението си."

Обявените вчера санкции на ЕС са подписани отдавна и не са нови "в класическия смисъл", каза тя. Целта им е само "да се запълнят дупките" в съществуващите санкции на ЕС.

Вчера най-голямата химическа компания в света - БАСФ, обяви че отменя споразумението за размяна на активи с руския газов монополист Газпром. Газпром щеше да получи голяма част от германската газопреносна мрежа, а БАСФ - дялове в сибирски газови полета.

Говорителка на германското министерство на икономиката подчерта, че това решение е взето от компанията и че не е оказван политически натиск. В Германия имаше обществено противопоставяне срещу сделката, като критиците казваха, че е стратегическа грешка да се предават ключови активи на страната в момент, когато Берлин е разтревожен от агресивната руска политика.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това решение е взето от компанията и че не е оказван политически натиск. В Германия имаше обществено противопоставяне срещу сделката-----------Поредната дебела, пропагандна лъжа!Проучване на общественото мнение показват, че около 70% от населението на Германия подкрепя Путин и Русия. В същото време, чрез подкупи или нелицеприятни факти, извадени чрез подслушване, САЩ държат, жирналисти, канцлера и ръководни лица в Германия в шах. Така чрез тях прокарват собствените си желания в страната.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ви засяга,кой на кого налага санкций Германия,Русия ,САЩ,...пените се като деца,ГЛЕДАЙТЕ СИ ЖИВОТА.нито Русия ще ви помогне да се реализирате.нито Германия.Всичко зависи от вас самите.ИМА ДОСТА УСПЕЛИ БЪЛГАРИ../НЕ МИЛИОНЕРИ/ НА КОЙТО НИТО РАШКИТЕ.НИТО НЕМЦИТЕ СА ИМ ПОМАГАЛИ
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 88 ИЗВИНЯВАЙТЕ ,СПЕШНА ПОМОЩ ЛИ ВИКАТЕ
65
0
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
"През 2012-та година руснаците са изнесли стоки в ЕС за 215 млрд. евро и са внесли европейски стоки за 123,4 млрд. евро - половината храни". Това е цитат от статия в сайта на "Дойче Веле" от началото на 2013 г. , когато все още нямаше и помен от Евро-американско ембарко срещу Русия. И каква излезе тя: 1 - Русия има двойно по-малка нужда от европейски стоки, отколкото Европа от руски газ, руди и прочие суровини. А ако им се доядат случайно немски *** и полски ябълки... знаете!
64
0
 
4
 
! Отговори
вера преди 9 години
САНКЦИИТЕ ЗАПОЧНАХА ЗАРАДИ БОИНГА!!!!Хора не ви ли писна да ни правят на ***, какво става!?!?!?!Помооооощ!
63
0
 
7
 
! Отговори
Ferkel преди 9 години
Глупости! Германия не може да обясни на населението зависимостта си от САЩ, които там са точно толкова обичани, колкото и Саудитска Арабия. Едва ги изритаха от Бавария и разкараха част от базите им с *** и наркомани.
62
0
 
5
 
! Отговори
ууу преди 9 години
До анонимен 81А бе уникат, защо смяташ, че тия държави дет си ги изброил поддържат на 100% америката.Това че и техните правителства са слугинаж като нашето нищо ли не значи за тебе. Май си такъв ***, че на конкурс за *** да се явиш, пак няма да вземеш първото място.
61
0
 
5
 
! Отговори
yan преди 9 години
До АнонименПрав си ОДИ СЕЙ РАЙГРАС по каракачанските поляни.Загубвам и ума и дума, и не мога лаф да обеля поне 5 минути след като съм чел твой коментар. И май не само аз ти го казвам.
60
0
 
1
 
! Отговори
Емигранта преди 9 години
Германците ще пострадат най много, защото тъпите рашки само луксозни стоки и коли копуваха и западняците печелеха добри пари. Сега санкциите се компенсират с евтината работна ръка от емигрантите в Германия. По принцип няма лошо малко да се намали темпото на развитие и на изток и на запад. По слабите ще изгърмят първи, тоест ние.
59
0
 
6
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Одисей - 39 Абе, ей, ***, ти докога ще продължаваш да ни облъчваш с тъпотията си. Всичко, което си написал в коментар 39 се отнася за САЩ, а не за Русия. Даже ме подведе докато четях коментара ти и чак към средата осъзнах колко си заблуден. Но бива неадекватност, ама...
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОПЪЛНЕНИЕ : ББ И ЦВЕТИ КАТО ИМ ТРОПНАТ С КРАК се навеждат.
57
1
 
10
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
СЛЕД КАТО УСТАНОВИХА, ЧЕ ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО ДАВАТ НА ЗАДЕН ХОД. НИЩО ЧУДНО СЛЕД НОВА ГОДИНА ДА ГИ ОТМЕНЯТ. НАМЕРИЛИ КОГО ДА ПЛАШАТ. ТОВА ДА НЕ Е ББ И ЦВЕТИ КАТО ИМ ТРОПНАТ С КРАК И ДА СТОЯТ МИРНО.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анти ШОП преди 9 години
Що ще трепете хората бре че и пенсионери , нема ли тиквунести за трепане и у Бугарско и у Укропско.Или който дава парета той поръчва дюбека, нищо че ония на село въобще си нямат нищо общо.
55
1
 
8
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Анонимен 77Поне имаме мисли, за разлика от вас на които с брюкселска директива ви казват какво трябва да мислите. Или от ам. посолство - пресен пример вчера - ултиматум до медиите, какво да пишат относно битовата/ромска/ престъпност.
54
0
 
6
 
! Отговори
yan преди 9 години
До АнонименНе му забелязвайте на Шопа - той така се е родил, мрази всичко което мърда. А и му е студено, не иска да цепи събратята си от гората.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бегай шопе у мазата в панеро за компир чу ли бре диване.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопа се събуди или шопе чесън ли яде че си кисъл.Запаси се с чесън защото цял живот ще си кисел и Путин и пенсиите ще са ти виновни.
51
1
 
5
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Анонимен 67Има и понятие "модерни роби", ама истинските динозавърски мозъци не го проумяват.
50
7
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Лугандонските пенсии, които причиниха войната, трябва да изпукат от глад и студ. А колкото до руската икономика, трябва да се направи всичко възможно да колабира и руските фашисти да се самоизбият един друг.
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом като Путин желае 55 години санкции както Куба и 88% от руснаците го подкрепят в тази му идиотщина, това си е техен чисто руски избор. Няма какво да се сърдят на Германия или на Брега на слоновата кост. Цялата вина си е на руснаците. Смехотворно е да се търсят фашисти и бандеровци с единствената цел да оправдаеш една чисто грабителска и престъпна политика. Щом си грабител и престъпник ще се отнасят с теб като с грабител и престъпник, такива са законите на истинската политика.