Opel Stock

Fiat и Chrysler изчезнаха от името на алианса и поделенията му

Fiat и Chrysler изчезнаха от името на алианса и поделенията му

Fiat и Chrysler изчезнаха от името на алианса и поделенията му

Реклама Skoda Monte Carlo
Фирмата Chrysler Group LLC от два дена насам е вече FCA US LLC. Това съобщи алинасът Fiat Chrysler Automobiles (FCA), образуван тази година при фактическото поглъщане на Chrysler от концерна Fiat S.p.A., което приключи окончателно през октомври. Промяната в името е в сила незабавно, но не се променят разположението на щаб-квартирата на компанията в Обърн Хилс, фондовете й, топ-мениджмънта и марките. За да се успокоят страстите, италианците премахват също така имената на Fiat и Chrysler от името на алианса.

Chrysler остава само име на конкретна марка коли, запазвайки принципите, заложени още от Уолтър Крайслер в 1925-а. Същото важи и за философията на FIAT, създадени от Джовани Аниели при основаването на марката през 1899-а година. И дори още повече, компанията която по-рано се казваше FIAT, вече се нарича FCA Italy.

FCA US ще продължи да разработва, произвежда и продава коли от марките Chrysler, Jeep, Dodge, Ram, Fiat, Alfa Romeo в Северна Америка, както и продуктите на Mopar. В рамките на италиано-американския автогигант FCA влизат общо 16 марки. Освен горните там са още Fiat Professional, Lancia, Abarth, Ferrari, Maserati, Comau (системи за производство и автоматизация), Magneti Marelli (електроника, автомобилни компоненти) и Teksid (леярство).

Бившият Chrysler продължава да работи по утвърдения през май петгодишен план, според който скоро ще трябва да видим новия седан от С-класа Chrysler 100. Прототипът му беше показан през 2012-а, но окончателният му вариант трябва да е налице през 2016-а. През същата година се очакват още новите поколения на моделите Dodge Dart, Journey и Chrysler Town & Country. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024