Лукарски: Най-важното за икономиката е да се спазват правилата, а това е от компетенциите на юрист

Лукарски: Най-важното за икономиката е да се спазват правилата, а това е от компетенциите на юрист

© Георги Кожухаров

Най-важното за икономиката са правилата, спазването им, липсата им, което да способства за развитието на икономиката, а това е от компетенциите на един юрист, така министърът на икономиката Божидар Лукарски обясни по БНТ защо е подходящ за поста. В отговор на въпрос, той каза, че има твърдата подкрепа на лидерите в "Реформаторския блок", които са го предложили за поста.


"Реформите са по-важни от кадровите въпроси и аз се съсредоточавам върху тях, а не върху кадровите назначения и проблемите, които има около тях. В СДС нямаме настояванията за назначения", обясни Лукарски.


Той обяви, че в момента министерството проверява всички лицензионни режими, като ще се върви към намаляване на административната тежест за малкия и средния бизнес. Щяло да се върви и към по-бързо издаване на документи.


Божидар Лукарски каза, че България може да привлече инвестиции основно, като създаде устойчива среда и използва еврофинансирането, за да се повиши конкурентоспособността. Като голям проблем за икономиката той посочи неефективната съдебна система.