VW разкри още за Polo GTI

Моделът разполага със 192 к.с., излиза в началото на следващата година
27 ное 2014 16:02, Красимир Ангелов
1
VW разкри още за Polo GTI
Снимка: VW

След като през септември Volkswagen показа първите снимки на обновеното Polo GTI, днес германската компания разпространи допълнителна информация за модела. Той ще бъде наличен на пазарите в Европа от февруари 2015 година.

Както вече стана ясно, обновеното Polo GTI е оборудвано с нов 1,8-литров турбо-мотор от семейството EA888, който заменя предишния агрегат с обем 1,4 литра и две турбини.

Моторът развива 192 к.с. и 320 Нм въртящ момент, което е със 12 к.с. и 70 Нм. повече от старата версия. Трансмисиите са или ръчна с 6 степени, или автоматична с два съединителя и 7 предавки. Преди обновяването хечбекът се предлагаше изключително с DSG трансмисия.

Задвижването при Polo GTI е само към предните колела, като спринтът от място до 100 км/час отнема 6,7 сек. - само с 0,3 сек. повече от версията Polo R WRC. Максималната скорост на движение е 236 км/час.

Новост при Polo GTI са и предлаганите като опция електронно регулируемите амортисьори с два варианта на твърдост, които се контролират чрез бутон в купето. Наличен и е спортен режим за системата ESC.

От новата информация става ясно също така, че новият мотор е доста икономичен. Според Volkswagen средното потребление на обновеното Polo GTI е 6,0 л/100 км. Версията с DSG е дори по-икономична - средното й потребление е само 5,6 л/100 км.

Продажбите на Polo GTI в Германия са вече факт. На останалите пазари моделът ще бъде наличен от февруари 2015 г.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: VolkswagenPolo GTI
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много за кратко издържа концепцията им за малки двигатели. Пак взеха да се сещат, че има и големи кубатури. Аз съм ЗА!