Jeep Wrangler взима 8-степенен автомат

Скоростната кутия за всъдехода е производство на компанията ZF
27 ное 2014 13:45, Красимир Ангелов
0
Jeep Wrangler взима 8-степенен автомат
Снимка: AutoMedia.bg

Следващото поколение на всъдехода Jeep Wrangler ще се предлага с 8-степенна автоматична скоростна кутия, производство на германската фирма ZF. Това става ясно от заявката, която е подала групата Fiat-Chrysler Automobiles до съответните власти в САЩ, съобщава Automotive News.

"Осемстепенната трансмисия сега се комбинира с нашите бензинови и дизелови двигатели, използвани за пикапите Ram 1500, всъдеходите Jeep Grand Cherokee и Dodge Durango. Предстои тя да бъде поставена и на всички модели със задно предаване, с изключение на тежките товарни машини Ram и на суперколата Dodge Viper“, се казва в изявлението на групата.

В документа се съобщава, че новата скоростна кутия ще замени досегашния 5-степенен автомат. Благодарение на това новата генерация на Jeep Wrangler ще намали разхода си на гориво с около 9%. Сегашната версия на модела харчи 12.3 л/100 км при смесен цикъл.

Вече е известно, че следващото поколение на модела ще продължи да използва настоящата рама, но част от каросерията ще бъде от алуминий, което ще намали теглото на всъдехода.

Освен това Wrangler ще остане без досегашните 3.6-литрови V6 атмосферни двигатели, които ще бъдат заменени от турбо-мотори. Моделът също така ще се предлага и с дизелов агрегат, предназначен за пазара в САЩ.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Jeep Wrangler
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари