Депутатите си гласуваха правилника за работа в Народното събрание

Ще има глоби при отсъствие от заседания
21 ное 2014 20:10,
3
Депутатите си гласуваха правилника за работа в Народното събрание
Снимка: БТА, архив

Депутатите приеха правилника за организацията и дейността на Народното събрание след два дни дебати. Народните представители работиха върху документа повече от 20 часа.

При приемането на финансовите правила беше решено Народното събрание да поема допълнителни разходи на народните представители, организирани в парламентарни групи, и на народните представители, нечленуващи в парламентарна група, в размер на две трети от основното месечно възнаграждение. Тези допълнителни разходи ще се облагат по реда на закона за корпоративното подоходно облагане, приеха депутатите, след като гласуваха направеното в пленарна зала от Десислава Атанасова /ГЕРБ/ предложение.

Тези допълнителни пари ще се предоставят на парламентарните групи и на народните представители, нечленуващи в групите. Парламентарните групи ще определят начина на разпределението на тези средства, отчитането и контрола.

Парите ще се използват за заплащане на сътрудници, консултации, експертизи, помещения и други дейности, свързани с работата на народните представители в НС и изборните им райони.

Народните представители трябва да информират парламентарната група на всеки три месеца за изразходваните средства, които могат да бъдат обявявани и на страницата им в Интернет. Народните представители, нечленуващи в парламентарна група, ще трябва да обявяват на всеки три месеца на страницата си в Интернет информация за изразходваните средства.

Решено беше още, когато поради липса на кворум заседанието на Народното събрание не бъде открито или бъде прекратено, на народните представители, отсъствали по неуважителни причини от заседанието, да се прави удръжка, равна на две трети от дневното възнаграждение.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
N NH преди 9 години
ВЪЗМУТИТЕЛНО! ЗА ОТСЪСТВИЕ ПО НЕУВАЖИТЕЛНИ ПРИЧИНИ НЕ СЕ НАМАЛЯВА НАДНИКА, А СЕ УВОЛНЯВА ДИСЦИПЛИНАРНО!И ПАК ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ ЗА ХАРЧЕНЕ - НЕ СИ НАПЪЛНИХА ГУШИТЕ, НЕ СЕ НАГРАБИХА .. ТО НЕ СА ЗАПЛАТИ, НЕ СА ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ, СЕГА И ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВАЪЗНАГРАЖДЕНИЯ! НА ФОНА НА 230-те ЛЕВА СРЕДНА ПЕНСИЯ, ОБЩОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА 1 ДЕПУТАТ СТАВА 10000 ЛЕВА ! НАЙ-БЕДНИ СМЕ В ЕВРОПА, А ДЕПУТАТИТЕ НИ НАЙ- ПЛАТЕНИ !КЪДЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА ИМА ТАКИВА БЕЗСРАМНИ И АЛЧНИ ДЕПУТАТИ?
2
0
 
0
 
! Отговори
бобобкин преди 9 години
не гледайте натам.гледайте към мене като ви говоря.вашта сметка.
1
0
 
2
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Работягите пак си приеха финансови правила на наш гръб.