Меркел е против признаването на Палестина

По-добре да съживим израело-палестинския диалог, заяви канцлерът
21 ное 2014 19:30,
19
Меркел е против признаването на Палестина
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изтъкна, че Германия е против признаването на палестинска държава, след като депутати в няколко страни на Европа подкрепиха подобна стъпка, предаде Асошиейтед прес.

Новото шведско правителство официално призна палестинска държава на 30 октомври. Тази седмица парламентът на Испания одобри необвързваща резолюция, която също признава палестинска държава, след подобни ходове на Великобритания и Ирландия.

Германия обаче, която е най-близкият европейски съюзник на Израел, каза, че няма да направи това. Меркел заяви в Берлин днес, че нейното правителство подкрепя решаването на израелско-палестинския конфликт чрез формиране на две държави, но "ние виждаме колко трудно е това и смятаме, че едностранно признаване на палестинска държава няма да ни помогне да вървим напред" към тази цел.

По-добре е да съсредоточим усилията си да съживим израелско-палестинския диалог , "макар че това изглежда много трудно в сегашните условия", каза Меркел.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
11
 
! Отговори
Brio преди 9 години
Няма нищо. Важното е, че признахте Косово.
14
2
 
16
 
! Отговори
тя преди 9 години
Щом не признаваш Палестина , тогава палестинците ще дойдат да живеят в Германия.
13
4
 
18
 
! Отговори
1233 преди 9 години
Меркел е американска *** !!!
12
0
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
11,ти, не съм казал "примерно какво пише" за да се опитваш да ми четеш мислите и разни други предположения. Виж кога, как и защо е създаден Израел. И сам ще си отговориш на "предположенията" но се съмнявам, че ще справиш.
11
1
 
18
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Като я гледам, как ги съживява тези диалози. В Украйна докато ги съживи и украинските фашаги убиха 4 000 мирни жители.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"нейното правителство подкрепя решаването на израелско-палестинския конфликт чрез формиране на две държави, но "ние виждаме колко трудно е това и смятаме, че едностранно признаване на палестинска държава няма да ни помогне да вървим напред" към тази цел."Човек като я слуша, ще си помисли, че не признава изсраел хаха
9
3
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Меркел, да вземе да прочете някоя книга по история, преди да се изказва неподготвена.
8
7
 
18
 
! Отговори
СССР! преди 9 години
Нацисти Расисти... А хубаво ли някой да ви обижда... Защо не признаете ДНР и ЛНР и там са хора... За това загубихте две световни войни... Защо мразите Русия??? Мразите я защото е по-Добра от вас ***!!!
7
3
 
19
 
! Отговори
Инвеститор .Бг преди 9 години
Ми ще говори така ,не и е лесно на Меркел ,нали американските господария я държат с гей компромати,всеизвестно е в цяла германия ,че Меркел има забежки по млади жени ,в същото време наскоро САЩ отказаха на Германия да и върнат златния резерв.В същото време тези дни холандската централна банка изяви желание да си прибере златото си от САЩ,като властитеб в Холандия мислят час по скоро да репатрират златните си резерви.Холандия е поредната страна която си поиска златото от САЩ
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква изненада, яловата ционистка крава е против Палестина... Всички са смаяни от почуда...
5
1
 
12
 
! Отговори
иликтутатъ преди 9 години
"По-добре е да съсредоточим усилията си да съживим израелско-палестинския диалог"Ми какъв диалог????? Между държавата Израел и КОЙ???? ще се води диалог?А на'ш-те, ще признават ли (както признаха Македония)?Въх, па изпущихме първото място.
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая Меркел е все по вредна както за Германия ,така и за целия ЕС
3
6
 
19
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Меркел в ЕС е като Леонид Брежнев в СССР!)
2
2
 
9
 
! Отговори
135 преди 9 години
Очаквана реакция. Германия ще е последна в процеса по исторически причини.
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел е еврейка и като такава работи против интереса както на германците,така и на цяла Европа ,чешката чиф**ка меркел служи само на американските-еврейски интереси