Баща нападна директор от социална служба в София

АСП: Агресията срещу наши служители ескалира
Обновена: 21 ное 2014 16:47 | 21 ное 2014 16:35, Анисия Иванова
15
Баща нападна директор от социална служба в София
Архив: Булфото

Зачестяват случаите на нападнати служители от Агецията за социално подпомагане (АСП). Пореден акт на физическо насилие е извършен тази сутрин в дирекцията "Социално подпомагане" - Оборище, съобщиха от агенцията.

Нападнат и ударен в главата е бил Иван Иванов, директор на дирекцията. Нападателят е баща на три деца, спрямо които е предприета мярка за закрила и във връзка с продължаването на работата по случаите той е поканен за съгласуване на действията. Случаите на децата са отворени през октомври 2013 г., когато след насилие над едно от децата от страна на бащата, на детето е предоставена полицейска закрила.

От АСП уточняват, че по време на срещата днес мъжът е скъсал предоставените му документи, крещял е на социалния работник. Чувайки виковете, се намесил директорът Иванов, който при появата си е бил нападнат и ударен в лицето. Потърсено е съдействието на полицията и на Спешната медицинска помощ заради кръвоизлив в ухото.

От Агенцията съобщават, че дни по-рано - на 10 ноември, при друг случай жена е нападнала Милена Маринова, началник на отдела "Закрила на детето" в същата дирекция "Социално подпомагане". Жената е майка на дете, отново с предприета мярка за закрила след сигнал за упражнено насилие в семейството от началото на ноември т.г. Майката отправила заплахи към служителите и ударила Маринова.

Тези два инцидента свидетелстват за ескалиращата агресия спрямо служители на АСП, се отбелязва в съобщението.

От институцията припомнят и за други случаи на насилие над техни служители от тази година. През септември социалният работник Николай Неделчев в Севлиево е ударен в главата. Нападателят е бил възрастен мъж, явил се в дирекцията, за да получи заповед за настаняване в Дом за стари хора, като молбата му е удовлетворена броени дни след подаването й. През май жена е нападнала социален работник от отдела "Закрила на детето" на работното му място в Смолян.

Споменатите инциденти са само малка част от ширещите се случаи на вербална и физическа агресия срещу социални работници, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
дано да попаднете при този чишит за да ви видим реакциите на вас самите! дано да ви се случи да стигнете дотам! :) защото аз го казах - още един път - само още веднъж и този пак ще е подут!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно,повече началници и директори трябва да ядат бой ,за да се пооправи нещо в това подобие на държава :) Щото иначе са се самозабравили !
11
1
 
2
 
! Отговори
ilko преди 9 години
*** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА ! ! ! Няма закони и всеки прави каквото си иска, ако в съседна Сърбия някой си позволи да удари държавен служител със строшени пръсти ще си събира зъбите. Ние сме по-европейци от немците и всеки има права!!!
10
1
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
а от 5-то РПУ драги Димов са толкова смотани и прости в поведението си че не те знам от къде си ти! горкичкия не може такава апатия абсолютна от страна на социалните !!!! такива хора за персонал не може да имат! каращи се постоянно!!!! на всички!!!
9
2
 
2
 
! Отговори
Кирил Димов преди 9 години
Адмирации за младите момчетата от патрула на 05РУП. които задържаха този *** по-късно през деня и нека са за пример. Браво и благодарим от името на служителите в АСП
8
1
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
не знам за бащата но лично майката на моите деца е при този неприятен чиновник! ще му откъсна главата ако още един път се разкрещи на девойката ми! била е няколко пъти при този неадекватник и мога да кажа че не може да направи разлика между хората и клиентите си както и явно има някакви психични отклонения заради неправомерното си държание! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТНАСЯШ ТАКА С ЧОВЕКА ОТСРЕЩА СРЕЩУ ТЕБ! ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ОТДЕЛНАТА РАБОТА! ВСЕКИ ЧОВЕК С ПРОБЛЕМИТЕ СИ .КОНТРОЛ НА ХОРАТА СИ
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Време енапълно съм съгласна! кой контролира социалните работници всъщност? някой има ли отговор
6
2
 
4
 
! Отговори
me преди 9 години
Не, време е социалните работници да започнат да взимат нормална заплата, за да не струва едно дете 500лв. Ако вие работите за 390лв работа, в която сте ежедневно изложени на риск от физически саморазправа, защото контингента ви е родители престъпници, насилници, биячи, пияници и т.н., дали тия по-малко от 400лв ще ви се виждат честно и справедливо заплащане? Не извинявам соц. работници злоупотребяващи с властта си, но тия хора имат право най-малкото на безопасно работно място и достойна заплата.
5
1
 
7
 
! Отговори
Време е преди 9 години
Корупцията на полицаите е невинна спрямо тези социални работници. Отнемането на дете от родители и даването му в приемно семейство, обикновено приятели, носи по 500лева от държавата за приемното семейство. За социалните работници осигурили тази сума на приятелите се падат 100 лева. Ако един социален работник отнеме 10 деца в полза на приемни семейства получава 1000 лева рушвет всеки месец. Това е по-грозно от пътните полицаи.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има защо, да им счупят главите, докато не се научат да работят както трябва!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Споменатите инциденти са само малка част от ширещите се случаи на вербална и физическа агресия срещу социални работници, се посочва в съобщението."но съобщението усложливо избягва да посочи етноса генериращ голяма част от агресията...
2
3
 
11
 
! Отговори
Триполов атлет преди 9 години
Всички носърчета да бъдат интегрирани в земната *** с цел укрепване на тектонските плочи!
1
4
 
9
 
! Отговори
рОмсървиз преди 9 години
Очаквам коментарите ви ...