Opel потвърди пускането на флагмански SUV

Концернът прави и значителни инвестиции за нови двигатели и трансмисии
21 ное 2014 12:29,
0
Opel потвърди пускането на флагмански SUV
Най-новият SUV на марката - Mokka. Снимка: Opel

Концернът General Motors официално потвърди пускането на нов всъдеход на Opel, който ще се превърне във всъдеходен флагман на марката. Неговото производство ще стартира през 2020 г. в завода на германската компания в Рюселсхайм , съобщава Reuters, като цитира шефът на GM Мери Бара.

„Новият голям всъдеход ще стане вторият флагман на марката заедно с Insignia – твърди Бара. – За неговото конструиране, както и за разработването на нови двигатели и трансмисии, General Motors ще инвестира 245 млн. евро. Opel/Vauxhall винаги е бил стратегически много важна компания за нас, затова трябва да помогнем на тези две марки да укрепят позициите си на пазарите в Европа.“

Изданието Auto Express, което публикува и неофициални снимки на бъдещия модел, допълва, че освен тези 245 млн. евро GM ще инвестира повече от половин милиард евро в заводите на Opel за двигатели и трансмисии в Рюселсхайм и Кайзерслаутерн (Гер) и в Тичи (Пол).

Като цяло Opel подготвя пускането на цели 27 нови модела и 17 двигателя, като компанията ще се съсредоточи именно върху разработката на всъдеходи. През следващите 2 години компактният ван Meriva и миниванът Zafira ще бъдат заменени от модели, които на външен вид се доближават максимално до кросовърите.    

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари