Плевнелиев се надява до две седмици да има правителство

Плевнелиев се надява до две седмици да има правителство

© Велко Ангелов, Капитал

Президентът Росен Плевнелиев се надява до две седмици да има правителство, което да проведе реформи в ключови сектори. Ако политиците се обединят, България има потенциал да привлече повече инвестиции. Държавният глава каза това след срещата си с австрийския президент Хайнц Фишер, който е на официално посещение у нас.


Ние вероятно ще имаме пет правителства в последните две години. Много се надявам петото да бъде избрано в следващите няколко седмици. Но ако погледнете българската икономика, дори и в тази тежка политическа нестабилност, в която се намираме в България, която е факт и тя продължава да расте, допълни държавният глава, цитиран от БНР.

През тази година вероятно ще имаме ръст от 1.5 процента. За следващата година планираме 1.8. Но, ако политиците наистина се обединят, ако успеем да излезем на едно по-високо ниво на стабилност, както политическа, така и институционална като цяло, България има силен потенциал за много повече инвестиции и за много по-силен икономически ръст. Аз вярвам, че България ще има своето правителство в следващите две седмици, посочи държавният глава.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: