Кутийковците

The Boxtrolls

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Форум Филм България

Жанр: Приключенски, Семеен, Анимация

САЩ / 2014 / 0 минути

Сценарист: Ирена Бригнъл, Адам Пава, Алан Сноу

Режисьор: Антъни Стачи, Греам Енейбъл

Дублиран на Български език


За филма

Дело на екипа, създал "Коралайн и тайната на огледалото 3D", приключенският "stop motion" филм "Съществата от кутиите" е вдъхновен от новелата на писателя Алън Сноу "Ето ги чудовищата!".


Продукцията е озвучена от Бен Кингсли, Саймън Пег, Тони Колет, Джаред Харис и Ел Фанинг, а сюжета разказва за осиротяло младо момче на име Егс, което заживява заедно с пещерни същества, които живеят под земята и колекционират различни предмети намерени в боклука.


За хората в града тези същества (които се крият в кутии и кашони) са изключително опасни и според легендите тяхната основна цел е да отвличат деца. Но Егс открива, че членовете на това подземно общество са всъщност напълно добродушни и единственото което желаят е да има мир.


Пътят до мира обаче се оказва много по-дълъг и труден от очакваното. Егс и новите му приятели по случайност разбират, че техния дом се е превърнал в мишена на злия унищожител на насекоми Арчибалд Сначър. Бъдещето на добродушните подземни същества е заложено на карта и единствено Егс може да им помогне да се преборят със заплахата.

Повече