Цветана Пиронкова беше елиминирана от Турнира на шампионките

Пиронкова загуби шансове да играе на полуфинал

© LAP.bg

Пиронкова загуби шансове да играе на полуфинал

Участващата с "уайлд кард" Цветана Пиронкова беше елиминирана от Турнира на шампионките. 


Българската тенисистка загуби шансове да преодолее груповата фаза на надпреварата, която се провежда за трета поредна и последна година в зала "Арена Армеец" в София, след като Андреа Петкович победи Доминика Цибулкова със 7:5, 6:3. 


23-годишната германката е първата тенисистка, която се класира за полуфиналите.




Тя завършва група "Средец" с две победи и едно поражение, като заради геймовата си разлика не може да бъде изместена от първите две позиции. 


Пиронкова вчера допусна втора загуба във втория си мач в турнира. При тази ситуация тя се нуждаеше от две условия, за да продължи напред - победа на словачката срещу германката и неин успех със седем гейма разлика в утрешния й мач срещу Карла Суарес Наваро. 


Още първото обаче не беше изпълнение, след като Петкович надделя над Цибулкова в най-качествения мач от началото на турнира. 


Петкович е първата полуфиналистка в София

© LAP.bg

Петкович е първата полуфиналистка в София


Началото беше обнадеждаващо за шансовете на Пиронкова. Цибулкова, която записа две победи в първите си два мача, направи ранен пробив и успя да го затвърди. 


Петкович обаче успя да го върне за 4:4, а след това стигна до втори, с който приключи в своя полза първия сет. 


Втората част се разви по идентичен начин. Цибулкова отново проби рано, затвърди предимството си за 2:0, а малко по-късно вече водеше с 2:1. Петкович обаче направи страхотна серия от пет поредни гейма и стигна до ценния успех в два сета, който я класира за полуфиналите. 


Цибулкова щеше да се класира за полуфиналите дори при един спечелен сет. Тя обаче не успя да го постигне и сега шансовете й да продължи са поставени под сериозна въпросителна. Словачката ще отпадне, ако Суарес Наваро победи Пиронкова в два сета. 


По-рано днес в група "Сердика" Гарбине Мугуруса победи Флавия Пенета и остава единствената без поражение в София. В другата среща Ализе Корне спечели срещу поставената под номер 1 Екатерина Макарова и по този начин я елиминира от турнира. 


Програмата за петък:


17.45 часа 
Цветана Пиронкова - Карла Суарес Наваро


Ализе Корне - Екатерина Макарова


Флавия Пенета - Екатерина Макарова