Мугуруса и Корне взеха победи в група "Сердика" в Турнира на шампионките

Мугуруса оглави класирането в група "Сердика"

© LAP.bg

Мугуруса оглави класирането в група "Сердика"

Испанката Гарбине Мугуруса победи италианката Флавия Пенета с 0:6, 6:1, 6:1 и направи решителна крачка към полуфиналите в Турнира на шампионите, който се провежда за трета поредни и последна година в зала "Арена Армеец" в София. 


21-годишната тенисистка записа втори пореден успех в надпреварата и трябва да спечели само един сет срещу Ализе Корне в петък, за да си гарантира участие във финалната четворка. 


Мугуруса оглави класирането в група "Сердика" и остава една от двете тенисистки, които все още нямат загуба в София. Другата е Доминика Цибулкова от Словакия, която оглавява група "Средец". 




"Започнах много нервно. Не бях с правилната настройка в началото на срещата. Правех грешните неща. Успях обаче да направя необходимите корекции. В третия сет наистина започнах да играя по начина, по които желая. Много съм щастлива, че успях да обърна мача, защото всяка среща в групата е от огромно значение", коментира испанката. 


Мургуруза е най-ниско класираната в ранглистата от участничките с изключение на Цветана Пиронкова, но прави страхотен сезон и е една от най-бързо прогресиращите млади тенисисти в света. В София тя преследва втората си титла след трофея в Хобарт през януари. 


"Утре трябва да бъда много концентрирана (срещу Корне). Ще се опитам да не повторя грешките, които допуснах днес", каза още испанката. 


Корне запази шансове за полуфиналите, след като във втория двубой за деня победи поставената под номер 1 Екатерина Макарова с 6:1, 6:4. Французойката записа първи успех в турнира. В първия си мач тя загуби от Флавия Пенета с 1:6, 2:6. 


С днешното поражение Макарова загуби шансове да се класира за полуфиналите. Тя все още няма спечелен сет в София, след като на старта отстъпи с 2:6, 1:6 срещу Мугуруса. 


В последния си мач руската тениистка ще играе с Пенета. Ако италианката спечели, ще се класира за полуфиналите, независимо от резултата между Мугуруса и Корне.