Легендата на "Реал" (Мадрид) Раул ще поднови кариерата си в САЩ

Легендата на "Реал" (Мадрид) Раул ще поднови кариерата си в САЩ

© Associated Press

Легендата на "Реал" (Мадрид) Раул Гонсалес ще поднови състезателната си кариерата си в САЩ. 37-годишният футболист подписа днес дългосрочен договор с "Ню Йорк Космос". 


Клубът се състезава във второто ниво на футбола в САЩ - Северноамериканската лига, като през миналата година спечели титлата, а през тази му предстои участие в плейофите. 


Раул не е играл от месец март, когато приключи сезона в първенството на Катар, където носеше екипа на "Ал Сад". 




Договорът на испанския нападател с "Ню Йорк Космос" влиза в сила от 2015 г. Освен играч той ще бъде и технически съветник в новата академия на клуба, която ще отвори врати през следващата година. 


"Всеки във футболния свят знае "Ню Йорк Космос" и наследството на футболистите, които са играли в този отбор преди. Те помогнаха за установяването на футбола в САЩ и за мен е чест да последвам стъпките им. Вярвам във визията на този клуб и съм развълнуван да бъда част от това", коментира Раул. 


Сред бившите играчи на "Космос" са Пеле, който сега е почетен президент, Франц Бекенбауер, Карлос Алберто Торес и др. В момента в отбора играе българинът Стефан Димитров. 


Раул направи паметна кариера с "Реал" (Мадрид), където прекара две години в академията и шестнадесет години в първия отбор. Той спечели шест пъти титлата в Примера дивисион и три пъти Шампионската лига. 


Раул отбеляза 323 гола за белите, включително 71 в Шампионската лига, което продължава да бъде рекорд. Той има още 44 попадения в 102 мача за националния отбор на Испания. 


След като напусна "Реал", Раул премина в "Шалке", където продължи да се представя на високо ниво. За два сезона той вкара 40 гола в 98 мача за тима, като спечели Купата и Суперкупата на Германия и игра полуфинал в Шампионската лига.