Видео: "Практричните" сгъваеми мебели на Петър Захаринов

Кадър от филмчето, представящо TapeFlips във "Вимео"

© tapeflips

Кадър от филмчето, представящо TapeFlips във "Вимео"

Какво е бъдещето на обзавеждането? Според архитекта Петър Захаринов, един от създателите на мебелите-пъзели "Практрик", то определено е свързано с естествени материали и леснопреносими, мултифункционални вещи... а защо не и просто с картон и тиксо.


С проекта си (все още в производствена "бета версия") TapeFlips, представен миналия месец в секцията DIY на списанието Designboom, той показва как картонени плоскости, залепени по определен начин, дават безброй варианти за домашно обзавеждане - от маси и гардероби до хитри сгъваеми шкафчета, на които взависимост от нуждите може да се гледа като на чекмеджета или чанти.


Какви са предимствата на тези мебели? Първо, те са евтини, леки, мултифункционални, не заемат много място и се местят без усилия, докато същевременно са достатъчно устойчиви. Второ, са забавни, изглеждат добре, видът им лесно може да бъде променен и като всички продукти на "Практрик" стимулират творческото мислене. И разбира се, са рециклируеми.




Хитрината е в залепването на две части една за друга. Идеално забавление и за деца, TapeFlips може би могат да бъдат компрометирани единствено от домашни любимци с афинитет към хартията.


TapeFlips все още само шестват по страниците на различни списания за дизайн и устойчиво развитие, без да се продават. Преди да започне да ги разпространява, създателят им се обръща към всички, грабнати от идеята с молба да отговорят на няколко въпроса в кратко потребителско проучване. Мебели-пъзели от най-различни материали по дизайн на Петър Захаринов могат да бъдат поръчани от "Практрик".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: