Миков: Не виждам смисъл да се удължава срокът за КТБ

Миков: Не виждам смисъл да се удължава срокът за КТБ

© Юлия Лазарова

Не виждам сериозни мотиви за удължаване на срока, в който да се вземе решение за КТБ, защото винаги стои големият въпрос какво правихме 6 месеца. това заяви в ефира на БиТиВи лидерът на БСП Михаил Миков. Той посочи, че по тази причина е настоявал да се разсекретят стенограмите на срещата при президента в началото на лятото. Големите въпроси се зададоха тогава и си останаха там, допълни той.


Опитът политиците да продължават да коментират без достатъчно информация е част от димната завеса, която се разстила няколко месеца около тази банка. Оздравяване ще има, ако има желаещи да инвестират, да покрият задълженията и да я управляват. Ако няма и състоянието е такова каквото е описано, се отива към несъстоятелност, обясни позицията на БСП Миков.


Големият въпрос е това да става прозрачно и без зад него да надничат едни или други интереси, посочи той.




Миков критикува взетите от бюджетната комисия на Народното събрание решения вчера и определи заседанието като поредната загуба на време.


"Кое пречеше вчера да има внесен законопроект, който да се обсъди? Как да подкрепяш неща, които звучат смешно?", попита риторично Миков след като вчера на заседанието от името на БСП депутатът Румен Гечев обясни, че предложенията няма да бъдат подкрепени от тях.


Приетото от комисията  е намеса в работата на БНБ, дефицит на закон инициатива, закана за законодателство и условности, които не решават никакъв проблем, допълни Миков.


Той съобщи, че в петък сутринта парламентарната група на "БСП лява България" ще уточни позицията си по внесения от депутатите от ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски проект за промени в Закона за кредитните институции. Този проект не решава проблема с несъстоятелността и отговорността за случилото се. Той решава само въпроси, свързани с публичността на тези, които са имали отношение с нея, посочи Миков.


Всичко, което трябва да знаете за: