Жул Бианки остава в критично, но стабилно състояние

Жул Бианки остава в критично, но стабилно състояние

© Reuters

Пилотът на "Маруся" Жул Бианки продължава да е в критично, но стабилно състояние 25 дни след тежкия инцидент в Гран при на Япония, съобщи неговото семейство.


Французинът се блъсна в репатриращ багер на пистата "Сузука" и часове по-късно претърпя мозъчна операция. Той остава в Университетската болница "Мие" в Йокаичи.


"В неделя ще станат четири седмици от катастрофата на Жул. Специалистите в болницата определят състоянието му като критично, но стабилно", се казва в съобщението на семейство Бианки.




Представителите на фамилията обясниха, че няма промяна в състоянието на пилота, но желаят да споделят наличната информация с феновете, които ги подкрепят в тежкия момент.


"Осъзнаваме, че огромен брой хора по цял свят подкрепят Жул и искат той да се пребори. Дължим им някаква информация, независимо колко е кратка. Необходимо е и да отбележим нестихващия поток от положителни послания. Жул наистина продължава да се бори. Имаше новини за предполагаемо лечение на Жул, но засега той остава в Йокаичи", допълват от семейството.


"Напредваме стъпка по стъпка. За нас е утеха, че Жул получава възможно най-добрите грижи в "Мие". Лекарите са в постоянен контакт с неврохирурзите от университета "Сапиенца" в Рим и проф. Жерар Саян, президент на Медицинската комисия на ФИА. Ще представим следваща информация, когато е подходящо да го сторим", завършва съобщението.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: