Меркел не се тревожи от полетите на руски бойни самолети

От НАТО оставали бдителни
7
Меркел не се тревожи от полетите на руски бойни самолети
Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви днес, че не е много обезпокоена от съобщенията за зачестили полети на руски стратегически бомбардировачи над Балтийско и Черно море и прехващането им от изтребители на НАТО, предаде Ройтерс.

По думите й през последните няколко месеца е имало голяма активност в руските въоръжени сили под формата на военни учения.

Още по темата
"Но всъщност аз не съм обезпокоена, че е имало по-сериозно нарушаване на въздушното пространство", каза Меркел на пресконференция в Берлин.

Вчера НАТО съобщи, че само за 24 часа през последните два дни - вторник и сряда - изтребители на Алианса са засичали на четири пъти групи руски бойни самолети. Пактът окачестви това като необичайна военна активност на фона на напрежението между Русия и Запада заради украинската криза, припомня Ройтерс.

По-рано днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на посещение в Атина, каза, че съюзниците са в повишена готовност за проследяването на засиленото присъствие на руските ВВС над Източна Европа, отбелязва Асошиейтед прес.

Столтенберг подчерта, че НАТО не се връща към времето на Студената война, но "остава бдителен" заради активността на руската бойна авиация.

В гръцката столица Йенс Столтенберг прикани Русия да изтегли военните си части от Украйна. Той предупреди проруските сепаратисти в източните украински области да не правят свои избори, защото те подкопават мирните споразумения, договорени в Минск през септември.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йенс Столтенберг от няколко дни е генерален секретар на НАТО и вече започнаха да му се привиждат руски военни части в Украйна. Това място или е омагьосано или е заразно.
3
35
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига им толкоз цели 69 години видяхме какво ни дадоха нито работа нито ни6то само бои и е.ане и разселване като йивотни за това е...и ***...а.На запада има и работа и демокраця и пари и свобода.Мръсен 4ервен ***.Опитахме 70 го със Москва сега 6те опитаме 70 г със западът.Аидеее.
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел редовно си бъбри по телефона с Путин.Германия си има северен поток и не е заплашена от газова криза.На фона на натовските заплахи и мераците на пентагона за военна помощ на украинските фашисти Русия демонстрира своята военна мощ.Големите ще се плашат взаимно,но едва ли ще има конфликт.От всичко това украинците ще гризнат дръвцето,впрочем както го гризнахме и ние.Говоря за обикновените хора.Те богатите и в Буркина Фасо са добре.
1
1
 
20
 
! Отговори
А преди 9 години
Тя си е най-добре като цяло.