Най-четеното в "Дневник" през седмицата: Какви са правата ми, ако полицията ме спре за проверка

Най-четеното в "Дневник" през седмицата: Какви са правата ми, ако полицията ме спре за проверка

© Анелия Николова

Какви са правата ми, ако полицията ме спре за проверка. С 42 460-те си прочитания тази полезна информация е безспорният фаворит в класацията на "Дневник" на десетте най-четени статии за изминалата седмица. При какви обстоятелства полицаите може да ви спрат на улицата, да проверят документите ви или да ви обискират, според закона.


Второто място, с 30 546 прочитания, заема текстът на Юлиан Попов "25 неща, които загубихме за 25 години", с който "Дневник" започна специалната си поредица "25 години без Стената".


На следваща позиция е спортна новина. "Лудогорец" измъкна паметна победа срещу "Базел" с гол в края и излезе втори е прочетена 29 521 пъти. Следва отново новина от областта на спорта - Григор Димитров допусна обрат срещу Бердих и сдаде титлата в Стокхолм е с 27 140 прочитания.




Пети в класацията е текстът на Теодора Димова "В линейката", прочетен 24 289 пъти. "Проблемът с линейките сигурно не е най-големият проблем в държавата. Защото цялата държава е тресавище от проблеми – как да определим кой е най-тежкият! Но аз пиша за тази линейка, защото попаднах в нея. В нея се сблъсках с чудовищното озъбено лице на цинизма, бездушието, безчовечието, надничащо иззад електрическите щори на скъпите министерски лимузини", пише тя.


Спасяването на КТБ е безумие, обяви Левон Хампарцумян - 21 225 прочитания Според председателя на Асоциацията на банките и главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк най-логичният изход от ситуацията е обявяване на КТБ в несъстоятелност при данните, изнесени от одиторите, според които дупката във финансовата институция надхвърля 4.2 млрд. лв.


Седмата позиция в класацията на "Дневник" е за депутат 13/13, избран в Пловдив от партията на Бареков "България без цензура" и първият депутат, отцепил се от групата си в още незаседавалия парламент - учителката Ана Баракова. Едно наум: Депутатът Ана Баракова за котките, принципността да си руса и предимствата на парламента е събрала 20 081 прочитания. В интервюто Баракова твърди, че я следят и съобщава за първи път в ефира, че след мистериозно влизане с взлом в апартамента й е изчезнало котето й.


Най-блестящият български икономист -  така определят Венцислав Антонов всички, които лично са го познавали и са работили с него. Антонов почина в края на миналата седмица на 59 години. В памет "Дневник" припомня няколко от неговите текстове. "Кратка теория на парите за филолози" е един от тях, който е прочетен 19 414 и с това се нарежда на осмо място сред най-четените за седмицата.


Швеция показа снимка на "руската подводница". Шведските власти показаха снимка на неизвестен плавателен съд, който издирват от петък насам на около 50 км от столицата и който местни медии определиха като руска военна подводница - 18 407 читатели на "Дневник" са видели тази любопитна информация, която се нарежда на предпоследното място сред десетте най-четени статии.


"Съдебната реформа няма да бъде препъникамъкът между Реформаторите и ГЕРБ", каза за "Дневник" лидерът на ДСБ Радан Кънев след неформалната среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, други политици от партията и преговорния екип, търсещ коалиционни партньори. Новината е събрала 16 601 прочитания.

Ключови думи към статията: