Дилма Русеф е фаворит на днешния балотаж в Бразилия

Ако Русеф спечели, тя ще ръководи Бразилия още 4 години
Обновена: 26 окт 2014 08:21 | 26 окт 2014 08:11, Елка Василева
10
Дилма Русеф е фаворит на днешния балотаж в Бразилия
Снимка: Reuters

Бразилия гласува днес на втория тур на президентските избори. Последните проучвания на общественото мнение отреждат преднина от около 8 процента на президента Дилма Русеф пред социалдемократа Аесио Невис, съобщават световните агенции.

Допреди седмица разликата между двамата претенденти бе в рамките на статистическата грешка, но в последните дни подкрепата за Русеф нарасна на фона на вълната от нападки срещу Невис. Сондаж от вчера обаче даде много близки резултати на двамата претенденти и дори лека преднина на опозиционния кандидат.

Още по темата

На първия тур, произведен на 5 октомври, Русеф получи около 41 процента, а нейният съперник - над 33 процента. Трета с 23 процента изненадващо остана еколожката Марина Силва.

Сондажите прогнозираха класиране на Силва на втори тур, като в един период дори й отреждаха победа срещу Русеф на балотажа. Впоследствие еколожката подкрепи Невис.

Ако Русеф спечели, тя ще ръководи Бразилия още 4 години. Конституцията няма да й позволи да се кандидатира за трети пореден мандат.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: бразилиядилма русеф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
кьоравия преди 9 години
* кьоравия Рейтинг: 0 1 27.10.2014 | 09:00 браво дилме,браво полубългарско девойче!!!предлагам на новия парламент да внесе официална молба към светия синод да разшири именника на празника и към димитър и другите производни на името да включи дилма!!!песента "дилмано-дилберо" с подобаващ аранжимент в дует на лили и азис и подобаващ превод на португалски на платинен диск да бъде прикрепен към поздравителната телеграма,която ще изпрати президента.на инагурацията й,освен президента,да присъства делегация с председател бареков и членове всички шефове на
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Дилма !
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На каква основа и по силата на каква логика очакваш Дилма да ти подари нещо? Да не си и кумец?***.
3
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тайгатаDILMA RUSEV NE E POMOGNALA NA BALGARIA,NITO EDNO EVRO NE E PODARILA,VAPREKI GOLEMITE NI OCAKVANIA.
2
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименDANO ZAGUBI TEZI IZBORI
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай,Дилма.....Правдата е с теб...