"Рома" загуби две точки в битката с "Ювентус"

"Рома" не успя да нанесе първа загуба на "Сампдория"

© Reuters

"Рома" не успя да нанесе първа загуба на "Сампдория"

Вицешампионът "Рома" завърши 0:0 при гостуването на непобедения от началото на сезона "Сампдория" и загуби две ценни точки в битката за титлата в италианското първенство. 


"Вълците" пропуснаха възможността да излязат начело в класирането и да притеснят лидера "Ювентус" преди домакинството му на "Палермо" в неделя от 16.00 часа. 


Двата фаворита в Серия А се изравниха по точки - 19, като "старата госпожа" остава лидер заради победата в директния мач (3:2) и по-добрата си голова разлика (14:3 срещу 14:4). 




Играчите на "Сампдория", които загубиха първи точки като домакини, но записаха осми пореден мач без поражение, събраха 16 точки и остават на трето място. 


Отборите на Синиша Михайлович и Руди Гарсия изиграха здрав мач, в който битките на терена преобладаваха. Все пак и домакините, и гостите имаха достатъчно добри положения, за да стигнат до трите точки.


След катастрофалната загуба с 1:7 от "Байерн" в Шампионската лига футболистите на "Рома" изглеждаха разколебани и не показаха обичайната си острота и ефективност в атака.


За първи път от началото на сезона те не успяха да вкарат гол, след като неизменно се разписваха в предишните си десет мача във всички турнири. 


"Сампдория" започна по-добре мача и създаде две добри възможности, които обаче бяха пропуснати от Роберто Сориано и Анджело Паломбо. 


В 31-та минута и "Рома" беше близо до попадение, но удар на Жервиньо срещна гредата. Малко след почивката котдивоарецът отново се озова на позиция за стрелба, но този път Серхио Ромеро спаси вратата си. 


В рамките на три минути между 65-ата и 68-ата бившият играч на "вълците" Стефано Окака Чука пропусна най-добрите две възможности за "Сампдория". Първо той стреля право в Морган де Санктис отблизо, останал сам срещу него, а след това на три-четири метра от голлинията изпрати топката над гредата вместо в опразнената врата. 


Осем минути преди края на двубоя и "Рома" имаше златен шанс. Александро Флоренци засече с глава центриране отдясно, но Ромеро показаха страхотен рефлекс и с една ръка спаси. 


В добавеното време Лоренцо де Силвестри беше изпуснат от играчите на "Рома" след центриране от корнер, но от отлична позиция на границата на вратарското поле с глава изпрати топката високо над гредата.