Цитат на деня: Питам го един защо си тръгнал с летни гуми, а той нищо не може да отговори

Бойко Борисов

© Велко Ангелов, Капитал

Бойко Борисов

Не можем да твърдим сега, че снегът отново ни изненада, защото този път всички институции предупреждаваха, че идва ураган. От сутрин до вечер медиите призоваваха хората да си сменят летните гуми, да не тръгват на път. Няма разумен човек, който да не е бил наясно със ситуацията.


Това казва в интервю за вестник "Преса" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се е озовал в задръстване на магистрала "Хемус", в което е преседял осем часа. Ето какво казва възмутено бившият премиер:


"И какво видях днес - дори и професионалните шофьори на рейсове и тирове тръгнали без вериги и с летни гуми. А като се завъртят на шосето две коли и застанат напряко - всичко приключва, при двупосочен път никой няма шанс. Нито снегорин може да стигне, нито влекач да изтегли закъсал автомобил. А снегът не е голям, на много места бе едва 2 см.


Гледах сутринта и се отчаях. Слязох от колата, питам го един защо си тръгнал с летни гуми, а той ме гледа и нищо не може да ми отговори. Нормален човек не може да постъпи така лекомислено, а то е масово явление. Просто вдигнах ръце. Такива ли сме българите? Безотговорни! И пак ще обвиняваме държавата. Каква организация да създаде държавата, когато хората не могат собствения си транспорт да организират!"

Ключови думи към статията: