"Лудогорец" спечели лежерно над "Черно море"

"Лудогорец" спечели лежерно над "Черно море"

© LAP.bg

С пестелива игра шампионът "Лудогорец" победи с 2:0 "Черно море" и остана основния преследвач на лидера в класирането на А група ЦСКА.


Разградският отбор изостава със седем точки от "армейците", които по-рано днес взеха вечното дерби. "Лудогорец" е втори с три точки аванс пред "Литекс" и с четири пред "Берое", "Ботев" (Пловдив) и "Левски".


Мачът започна със закъснение от половин час заради проблеми с придвижването до Разград на съдийската тройка.




Играчите на Георги Дерменджиев играха с много малка част от капацитета си и трябваше да чакат до второто полувреме за головете във вратата на варненци, които са на осмо място в класирането.


Вандерсон откри резултата в 51-ата минута, след като се оказа абсолютно сам на пет метра от вратата след центриране отдясно.


Върджил Мисиджан гарантира победата с второ попадение в 75-ата минута. Той получи топката в наказателното поле, добре я обработи и с елегантен шут в далечния ъгъл реализира.


Домакините от Разград доминираха през цялото време, но след тежкия цикъл двубои им липсваше свежест и концентрация  определени моменти.


Двубоят започна с положения и пред двете врати, а домакините можеха да открият резултата още в третата минута. Десният бек Жуниор Кайсара напредна и центрира, а Юнес Хамза получи зле отбитата от Кирил Котев топка. Той обаче не успя да уцели вратата.


Историята се повтори след още две минути, когато Кайсара се справи със защитника в зоната си и подаде на Хам.а. И този път бившият нападател на "Ботев", който започна като титуляр, не намери очертанията на вратата.
Гостите също къздадоха опасност след изпълнение на корнер, когато Мичел Бургхард стреля опасно в долния ляв ъгъл, но притичалият Кайсара спаси вратата на Владислав Стоянов.


Голмайсторът Вандерсон можеше да реализира още в 23-ата минута. Той опита прехвърлящ удар над излезлия напред Илко Пиргов, но вратарят все пак успя да се върне и да избие.


Мисиджан пропусна най-добрата възможност за първото полувреме, когато се озова лице в лице с Пиргов, но вратарят излезе блокира с тяло удара му.


Двата гола през второто полувреме убиха интригата, а след попадението на Мисиджан макар да имаше добри възможности нямаха заряда да променят нещо.

Ключови думи към статията: