Двама пострадали полицаи и общо 70 арестувани след "Левски" - ЦСКА

Двамата полицаи са пострадали при безредиците, предизвикани от феновете на "Левски"

© LAP.bg

Двамата полицаи са пострадали при безредиците, предизвикани от феновете на "Левски"

Двама полицаи са пострадали, а общо 70 души са били арестувани след голямото дерби в българското първенство между "Левски" и ЦСКА (0:3), съобщиха от пресцентъра на МВР. 


Още до 13.00 часа бяха задържани 55-ма привърженици. Около 11.15 часа служители на СДВР са задържали 47 души на спирка в ЖК "Младост". 


Установено е, че те са тръгвали към националния стадион. Малко по-късно в района на пл. "Орлов мост" са арестувани още трима души. 




И двете групи носили в себе си забранени предмети и вещи - самоделни бомбички, факли, спрейове, дървени точилки, ножове, меч и мачете, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Около 13.00 часа в района на метростанция "Сердика" са задържани още петима мъже, носещи множество самоделни пиротехнически изделия.


Впоследствие още 15 бяха отведени в полицията за носене на забранени предмети и вещи. Един от тях преди влизане на стадиона се е държал грубо и арогантно, не е изпълнил полицейско разпореждане и е ударил служител на СДВР.


По този случай е образувано досъдебно производство, а материалите ще бъдат докладвани в Софийската градска прокуратура.


Фотогалерия: Шестата поредна победа на ЦСКА във вечното дерби >


В края на двубоя, след като ЦСКА вкара третия си гол, феновете на "Левски" в сектор "Б" счупиха огражденията и нахлуха на пистата.  


Други фенове от същия сектор чупиха и хвърляха седалки. При възникналата ситуация са пострадали двама служители на полицията. Те са откарани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.