"Левски" записа трета поредна загуба в Адриатическата лига

"Левски" записа четвърта загуба в петия си мач в Адриатическата лига

© LAP.bg

"Левски" записа четвърта загуба в петия си мач в Адриатическата лига

Българският баскетболен шампион "Левски" загуби с 67:81 при гостуването на унгарския "Солнок" и допуснаха трето поредно поражение в Адриатическата лига. 


Сините отстъпиха във всяка една от четирите части съответно с 15:16, 16:23, 18:20 и 18:22.


Възпитаниците на Константин Папазов започнаха силно мача и в самото начало отвориха разлика от осем точки при 13:5. Домакините обаче отговориха със серия от 11:2 и още до края на първата четвърт обърнаха резултата. 




Във втората част разликата дълго време се задържаше, но в заключителните минути на полувремето "Солнок" направи още една силна серия от 11:3. 


През второто полувреме унгарците продължиха да увеличават аванса си и записаха третата си победа от началото на сезона в Адриатическата лига. 


Христо Захариев беше най-резултатен за "Левски" с 13 точки, като добави седем борби и пет асистенции. Павли Иванов завърши с 12 точки. Нито един от останалите играчи на сините не записа двуцифрен точков актив. 


За домакините Стефан Синовец се отличи с 19 точки и шест асистенции, а Давид Войвода вкара 14 точки. 


След този двубой "Левски" заема десетото място от 14 отбора с актив от шест точки след една победа и четири загуби. "Солнок" излезе трети с осем точки след три победи и две загуби. Останалите отбори обаче не са изиграли мачовете си от петия кръг. 

Ключови думи към статията: