Домусчиев: Обявиха ме за луд, но ето че второто място е реално (видео)

Домусчиев описа тима си като бизнес организация

© LAP.bg

Домусчиев описа тима си като бизнес организация

Достигнахме нови висини за българския футбол, заяви собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев след победата над "Базел" с 1:0.


Тимът от Разград постигна първия български успех в Шампионската лига с гол на Йордан Минев в 91-ата минута и зае втора позиция след третите мачове в група B.


След загубата с 1:2 от "Реал" (Мадрид) Домусчиев обяви за цел пред състава заемането на втората позиция и класирането за директните елиминации. "Тогава някои хора ме обвиниха, че съм луд заради целите, които поставям, но се видя, че всичко може да е реално", каза той пред "Би Ти Ви екшън".




Домусчиев коментира, че според него първоначално изгонването на Серей Дие в 18-ата минута е било пресилено, но след това е гледал повторение с "хора от футбола" и го обяви за "чист червен картон".


"Български съдия това нямаше да го свири. Преди червения картон ставаше страшен мач, но след него "Базел" се затвори. А ние трудно играем срещу такива отбори, както се вижда и в А група. Мачът не ми харесва, тук го наричаме крив мач", допълни собственикът на "Лудогорец".


"Не може всеки път нещата да са срещу нас. В крайна сметка се получи. Това е патент на "Лудогорец" - тия луди мачове само ние ги правим. Това е някаква карма, не сме го измислили, казаха го специалистите и в Англия, и в Ню Йорк. Съдбата ни е в трудни, инфарктни мачове", каза Домусчиев.


За победата футболистите ще получат премиите, които са били предварително уговорени. "Те са около 20% от прихода, който получаваме. Ние сме бизнес организация и нищо не пада от небето. Мачът в Базел няма да е лесен, те ще вземат всички мерки. Искаме някои по-добри играчи, но дори да им предложим много пари, те ще ни питат: "Какво ще правим в Разград", завърши Домусчиев.