Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига

Българският шампион надделя над Базел 1:0 отново с гол в самия край на мача

2 коментара
Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига

Лудогорец постигна историческа първа победа за български отбор в груповата фаза на Шампионската лига, след като би  Базел с 1:0 в София. Голът бе отбелязан от защитника Йордан Минев в 91-ата минута на срещата.

Ключовият момент в срещата бе в 18-ата минута, когато Дие от Базел бе изгонен с директен червен картон заради опасно влизане. Това притъпи играта на Базел. Швейцарците се държаха сравнително на ниво през първото полувреме, но през второто играта се пренесе в тяхното наказателно поле.

Първото опасно положение в срещата дойде точно преди червения картон. Фабио Ешпиньо от Лудогорец центрира остро към Марселиньо, който засече с плонж с глава, но вратарят на Базел успя да спаси.

В 28-ата минута Елнени от Базел отправи опасен изстрел, но Владислав Стоянов успя да избие. При следващата атака Лудогорец претендираше за игра с ръка на футболист на Базел в наказателното поле на гостите, но съдията не отсъди дузпа.

През второто полувреме българският отбор бе пълен господар на терена, но зелените страдаха от липса на фантазия в атака. Нападенията бяха еднотипни през крилата, а постоянните центрирания към наказателното поле на Базел не бяха проблем за защитата на гостите. Мъката продължи до 80-ата минута.

Резервите за Лудогорец Юнес Хамза и Върджил Мисиджан успяха да раздвижат играта и атаките на домакините станаха по-остри. В 82-ата минута Жуниор Кайсара изведе на отлична позиция Хамза, но той не успя да уцели очертанията на вратата.

В 86-ата минута Вандерсон пропусна невероятен шанс да се превърне в герой. Влезлият като резерва състезател изпусна да вкара от воле, въпреки че се намираше на около 10 метра от врата. Така се стигна до 91-ата минута, когато Йордан Минев вкара с чудесен удар по земя извън наказателното поле.

Това е пореден успех на Лудогорец с гол в последната минута на мача. Българите отбелязаха в 90-а минута на Стяуа в последния мач преди груповата фаза на турнира.

Победата дава шанс на българите да се борят за второто място в тежката група. Лудогорец, Базел и Ливърпул са с равен брой точки – по три. На далечното първо място е Реал (Мадрид), който би Ливърпул с 3:0. Следващият мач на Лудогорец е отново срещу Базел, но в Швейцария.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. dimitardi100
    #2

    Браво! Отбор, треньорски щаб и собственик показават ,че в България с не много пари може да се създава световен продукт! Поздравления и успех!

  2. Dadmoroz
    #1

    Така, така трябва да се побеждава.... Базел, Мазел но трябват голове.... още повече срещу артистите на белия балет....

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.