"Реал" (Мадрид) смаза "Ливърпул" на "Анфийлд"

Бензема отбеляза второто и третото попадение

© Reuters

Бензема отбеляза второто и третото попадение

Реал" (Мадрид) продължи победната си серия в Шампионската лига и премина с лекота през "Ливърпул" с 3:0 като гост.


Носителите на трофея убиха интригата на "Анфийлд" още до почивката с голове на Кристиано Роналдо и Карим Бензема.


Успехът утвърди белите начело във временното класиране на група B с пълен актив от 9 точки, а драматичната победа на "Лудогорец" над "Базел" с 1:0 изведе разградчани на втора позиция с 3 точки. Толкова имат още "Ливърпул" и швейцарците, но те са с по-лоша голова разлика.




В началото на срещата в Ливърпул домакините опитаха да поемат инициативата, но така и не застрашиха с нищо своя съперник. Вместо това червените получиха попадение още при първия по-опасен опит на "Реал".


В 23-ата минута Кристиано Роналдо се пребори за подаване на Хамес Родригес и с прецизен изстрел откри резултата. Испанците нанесоха втория си удар само шест минути по-късно, когато Бензема засече центриране на Тони Кроос – 2:0.


Головете успокоиха играта на "Реал" и самочувствието на състава бе материализирано с трето попадение в 41-ата минута, не и без традиционното дезорганизирано представяне на отбраната на "Ливърпул". Защитниците в червено не се справиха с изпълнение на корнер, Пепе пое топката и Бензема вкара за 3:0.


През второто полувреме "мърсисайдци" положиха усилия да реализират поне почетен гол, но оголиха позициите си в отбрана и можеха дори да претърпят по-тежка загуба. Вратарят на домакините Симон Миньоле се справи с удар на останалия сам срещу него Роналдо, а по-късно изгледа и неточния изстрел на Родригес.


"Ливърпул" все пак стигна до попадение на Рахим Стърлинг, но то бе отменено заради засада. В следващата си среща в Шампионската лига тимът ще гостува на "Реал" на "Сантяго Бернабеу".