"Черно море" нанесе първа загуба на шампиона "Левски"

Константин Папазов има основания да недоволства от играта на тима си

© LAP.bg

Константин Папазов има основания да недоволства от играта на тима си

Баскетболистите на "Черно море" спечелиха първа победа за новия сезон и нанесоха първа загуба на шампиона "Левски".


Домакините надделяха с 90:79, а Александър Йевджич отбеляза 20 точки за успеха във втория кръг на лигата.


Срещата предложи равностойно начало, докато "моряците" започнаха да допускат много грешки в атака и не позволиха на "Левски" да дръпне с 11:4 четири минути преди края на първата четвърт. "Черно море" два пъти намаляваше пасива си, но в крайна сметка изоставаше с 18:26 при сирената.




Втората част отново бе оспорвана, но този път заради безбройните грешки и на двата състава. Домакините все пак успяха да намалят изоставането си до 2 точки с последователни тройки на Йевджич и Асен Великов.


Равенството настъпи 4.40 минути преди почивката зис 32:32, след което баскетболистите на "Черно море" успяха да изравнят при 32:32. Те за първи път в мача поведоха и след оспорвани моменти имаха предимство с 34:32 на почивката.


Варненци влязоха отлично в третата четвърт, откъснаха се напред и до края само поддържаха преднината си. За три минути те реализираха силна серия и поведоха с 50:41, което се оказа решителният момент в срещата.


"Моряците" бяха по-активни и мобилизирани, като стигнаха до най-голямата различка в мача при 58:46. Успешната стрелба на "Левски" намали пасива на тима до 7 точки в края на третата част, но в заключителните десет минути напълно отстъпиха инициативаха и в крайна сметка загубиха със 79:90.

Ключови думи към статията: